Nieuwe Boardleden van start

Vanaf deze week zijn twee nieuwe leden toegetreden tot de Board; Erik Henstra, managing director LeasePlan Nederland N.V. en Ingrid Thijssen, CEO Alliander. Samen met de andere Boardleden formuleren ze de strategische richting op weg naar een slimme, groene en gezonde Metropool van de toekomst voor alle inwoners van de Metropoolregio Amsterdam.

De Board bestaat uit vooraanstaande bestuurders van kennisinstellingen, leden van Raden van Bestuur van bedrijven en wethouders en burgemeesters uit de Metropoolregio Amsterdam. Naast het strategisch richting geven met ambities voor zes grootstedelijke uitdagingen voor de Metropoolregio Amsterdam in 2025, committeren ze zich aan een of meerdere uitdagingen die aansluiten bij hun eigen organisatie en/of netwerk. De Boardleden zetten ook zelf middelen, kennis en netwerken in om deze ambities te realiseren. Boardleden worden gevraagd. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de verhouding tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, is voorzitter van de Board.

Erik Henstra zal vanuit zijn functie bij LeasePlan Nederland N.V. nauw betrokken zijn bij de grootstedelijke uitdaging Mobiliteit met de ambitie van emissievrij stedelijk vervoer in onze regio in 2025. Alliander is een van de partners van Amsterdam Smart City, een programma van de Board dat werkt aan tastbare resultaten dichtbij: betere straten, buurten, steden.

Meer weten over wie er in de Board zitten? Klik hier

17 mei 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten