Nieuw programma Startup in Residence: Duurzaamheid en Mobiliteit

De gemeente Amsterdam is weer op zoek naar de beste startups, scale-ups, innovatieve MKB’ers en sociaal ondernemers met creatieve en innovatieve oplossingen voor mobiliteits- en duurzaamheidsvraagstukken. Er worden oplossingen gezocht voor uiteenlopende onderwerpen, van ‘emissie vrije pleziervaart’ en ‘circulair renoveren’ tot ‘inclusieve mobiliteit’ en ‘lokale voedsel logistiek’. Een overzicht van alle vraagstukken.

Zoals elk jaar heeft deze editie ook de zogenaamde ‘wildcard challenge’ voor beide thema’s. Mochten ondernemers goede ideeën en oplossingen hebben die niet beschreven staan in één van de vraagstukken kunnen ze zich inschrijven voor de wildcard. De complete reeks challenges staat op: www.startupinresidence.amsterdam.

Startup in Residence Programma

Startup in Residence is hét startup programma van de overheid. In een zes maanden durend programma worden startups, scale-ups en sociaal ondernemers uitgenodigd om maatschappelijke stedelijke uitdagingen op te lossen. De geselecteerde startups krijgen de kans hun product en/of service te testen in de stad. Daarnaast krijgen ze begeleiding van professionele mentoren en een potentiele opdrachtgever. Het is de intentie van de gemeente aan het einde van het programma, bij succes, zelf de eerste klant van de startup te worden of een andere vorm van samenwerking aan te gaan.

Naast slimme oplossingen voor de stad is het voor de gemeente het doel van (alle) SiR programma’s publieke aanbestedingen  meer toegankelijk te maken voor kleinere partijen zoals startups, scale-ups en sociaal ondernemers.

Informatiebijeenkomst

Op vrijdagmiddag 16 juli van 13:00 tot 13:30 uur vindt er een (online) informatiebijeenkomst plaats waar geïnteresseerden vragen kunnen stellen over de challenges, het programma en de inschrijvingsprocedure. Je kan je aanmelden voor deze bijeenkomst door een email te sturen naar startupinresidence@amsterdam.nl. Alleen bij genoeg aanmeldingen zal de informatiebijeenkomst plaatsvinden.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op de website of neem contact op via de mail: startupinresidence@amsterdam.nl

 

13 juli 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten