Kunstmatige intelligentie toepassen in de dagelijkse klinische zorg

Op de elfde bijeenkomst Medical Data plus Pizza op dinsdag 18 juni 2019 ligt de focus op de locatie zelf: het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (Amsterdam UMC). Het centrum ontstond vorig jaar uit de fusie van de twee belangrijkste universitaire ziekenhuizen van de stad.

Deze herstructurering bracht nieuwe kansen met zich mee. Zo is het geconsolideerde Amsterdamse kankercentrum nu een van de grootste in Europa en daardoor beter in staat om nieuwe partners aan te trekken en meer financiering te krijgen. Bovendien kan de ontwikkeling van een gedeelde IT-structuur tegelijkertijd de uitdagingen aangaan voor het stroomlijnen van onderzoek met behulp van data science en Kunstmatige Intelligentie.  >Lees hier het volledige Engelse verslag.

Medical Data plus Pizza Meetup

De bijeenkomst van de Amsterdam Medical Data plus Pizza meetup  heeft als doel de kloof te overbruggen tussen medisch specialisten en datawetenschappers. Iedereen wordt samengebracht in een informele setting met korte presentaties over het laatste nieuws en innovaties in de medische datawetenschap. Na afloop, worden er nieuwe contacten gelegd en ontstaan er onder het genot van een pizza zelfs nieuwe samenwerkingen.

Amsterdam Medical Data Science meetups worden georganiseerd door The Right Data Right Now consortium,  met de volgende samenwerkende partners; Amsterdam UMC, OLVG, Vrije Universiteit Amsterdam, Pacmed en de Amsterdam Economic Board.Meer weten? https://www.meetup.com/amsterdam-medical-data-science.

Voor meer verslagen van voorgaande meetups klik hier.

 

26 juni 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten