Hoe maken we Almere – Lelystad gezonder met technologie en data?

Als je data van de GGD koppelt aan die van bijvoorbeeld de leerplichtambtenaar of de schuldhulpverlener kan je tot op straatniveau slimme interventies bedenken en toepassen. Wat levert het op? Wat mag en kan er eigenlijk? En hoe maak je eigenlijk een goed gemeentelijk beleid over E-health en Gezondheidsdata? In deel 5 van de eventreeks Slim Groen en Gezond in de Regio nodigen we je uit om je te laten bijpraten, ervaringen te delen en te verkennen welke partijen in de Metropoolregio Amsterdam hier ook mee aan de slag zijn.

Regionaal samenwerken en innoveren in Gezondheid, technologie en data

De belofte van technologie en data voor gezondheid is groot. Zorgbehoefte voorspellen, welvaartsziekten voorkomen, langer zelfstandig thuis wonen: het kán door de inzet van moderne technologie en slim data delen. Door onzekerheid over veiligheid, privacy en zeggenschap, willen veel partijen echter liever geen data uitwisselen. Ook de complexiteit van financiering en interoperabiliteit maken samenwerken en innoveren in zorg en welzijn bepaald een uitdaging. Hoe gaan we de belofte waarmaken?  Wat is de rol van gemeente en GGD hierin? En wat zou er in een e-health en zorgdatabeleid moeten staan?

De Amsterdam Economic Board, de Gemeente Almere en de GezondheidFabriek nodigen je uit om  met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Wanneer? Op donderdag 6 juni. Waar? Je bent welkom in de gezondheidFabriek in Almere. Wil je meer weten? Lees hier het volledige programma.

Eventreeks “Slim, Groen en Gezond in de Regio”

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit zeven deelregio’s. Elke deelregio heeft specifieke kenmerken en dus specifieke functies en kansen. Met deze eventreeks wil de Board verder inzoomen op de maatschappelijke uitdagingen die regionaal spelen en de juiste spelers aan elkaar verbinden om deze uitdagingen gezamenlijk aan te gaan. In deze reeks brengen we een bezoek aan  Zuid-Kennemerland, Almere-Lelystad, Zaanstreek Waterland, Amstelland-Meerlanden,  IJmond en Gooi en Vechtstreek.

30 april 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten