Hoe het nieuwe ASC platform bijdraagt aan betere straten, wijken en steden

Afgelopen dinsdag heeft Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City, het nieuwe Amsterdam Smart City platform officieel gelanceerd in een liveshow uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger.

Nu en in de toekomst willen we wonen en werken in gezonde, leefbare, bruisende steden. Dit zijn de plekken waar we wonen, werken, spelen en bewegen. Maar zeker in de stad is de openbare ruimte schaars en voel je de krapte. Steden worden steeds drukker en we ervaren de effecten van klimaatverandering en vervuiling. Veranderingen hierin gaan niet erg snel omdat we veel barrières tegenkomen. Technologie kan helpen om slim om te gaan met de krapte en de kwaliteit van de openbare ruimte beter te maken, mits je het op de juiste manier inzet. Niemand wil immers in een Smart City wonen. Wel in een veilige, schone en gezellige stad.

Een andere belemmering voor verandering in steden is samenwerking. De uitdagingen van de huidige steden vragen om samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen, bedrijven en bewoners. Maar veel partijen die elkaar nodig hebben, kennen elkaar niet, weten elkaar niet te vinden of hebben verschillende belangen. Samenwerken vereist een andere mindset, de mindset om het samen te doen en niet alleen.

Samenwerking
En dat is waar Amsterdam Smart City een rol speelt. Wij werken aan de slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Dat doen we met elkaar: dichtbij in je eigen straat en in de regio. Gelukkig barsten onze stad en regio van de actieve communities, maatschappelijke organisaties, coöperaties en ondernemers die hieraan mee willen werken. Je zag ze ook al in de video. Zij maken met elkaar betere straten, buurten, steden en zijn van groot belang om de stad van de toekomst te realiseren.

Bij Amsterdam Smart City hebben we een manier ontwikkeld om deze kracht van de samenleving te mobiliseren. We brengen deze bedrijven, publieke instellingen en bewoners samen om de steden van de toekomst vorm te geven. Dit doen we door een open en veilige plek te bieden waar verbinding en samenwerking kan ontstaan. We doen dit al 11 jaar, waarvan 4 jaar ook online. Op het online platform is een grote community actief. In totaal meer dan 8.000 innovators. Mensen die elkaar ontmoeten, laten zien wat zij doen en elkaar over de Amsterdamse en Nederlandse grenzen heen, helpen.

Nieuw online platform
En nu is er het vernieuwde www.amsterdamsmartcity.com! Het nieuwe platform biedt meer mogelijkheden om op specifieke onderwerpen op de hoogte te blijven, met een geïnteresseerde doelgroep te delen wat jij zelf doet en elkaar te vinden. We hebben er een tijd aan gewerkt en zijn heel benieuwd wat ons netwerk, waaronder de mensen die nu kijken, ervan vinden! Daarom willen we iedereen die nu kijkt, vragen om naar amsterdamsmartcity.com te gaan. Als je al lid van de community was, heb je een e-mail gekregen met de vraag om je opnieuw aan te melden. Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan!

23 november 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten