Hoe big data & AI levens kunnen redden

Als Challenge Lead bij de Amsterdam Economic Board richt Jeroen Maas zich op het ontwikkelen van de Metropoolregio Amsterdam tot een Life Sciences & Health hub van wereldklasse. Dit doet hij door de meest relevante lokale spelers in de academische wereld, de industrie en de overheid te verbinden. Hierin laat Maas zich, ondanks vele externe tegenwerkende krachten niet ontmoedigen. In dit interview bespreekt hij de sector - en welke data science en AI-innovators de komende jaren nodig zijn om de missie te volbrengen.

Hoewel er nog vele uitdagingen zijn, ontwikkelt het lokale ecosysteem zich snel. Van welke ontwikkelingen word je nu enthousiast – waardoor je optimistisch wordt dat de Amsterdam Economic Board zijn ambitie voor 2025 kan realiseren?

“Veel dingen! Op 25 september ondertekenen we, samen met de Gemeente Amsterdam en de Board, een Memorandum van Overeenstemming tussen topspelers en kennisinstellingen. Hierin komen we overeen dat we ons samen inzetten voor het uitrollen van het actieplan Life Sciences & Health Amsterdam.  Dit stimuleert de samenwerking tussen de academische wereld en het bedrijfsleven. Dus dat is geweldig: dat bestuurders zeggen: ‘We willen hier deel van uitmaken en we willen dat onze mensen hier deel van uitmaken. ”En ons regionale AI-ecosysteem groeit sneller dan ooit. Alle spelers en verschillende factoren die nodig zijn om innovaties te realiseren, zijn nu aanwezig. De snel groeiende belangstelling voor gezondheid en AI wordt ook weerspiegeld in het toenemende aantal bijeenkomsten, congressen en evenementen over dit onderwerp. ”

Bovendien hebben we verschillende projecten lopen die enorme hoeveelheden medische data beschikbaar gaan maken. Maar ja, er zijn nog wel een paar obstakels … ”

Wil je het hele Engelstalige interview lezen kijk dan hier op ons kennisportaal Insights. Hier delen we kennis en inzichten over de route naar de slimme, groene en gezonde Metropool van de toekomst.

24 september 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten