Het hart van datawetenschap

De eerste ‘Data plus Pizza’ van het academische jaar was gericht op kunstmatige intelligentie (AI) en het hart. De eerste presentatie liet zien hoe een algoritme nu even effectief is als een hoog opgeleide menselijke analist bij het voorspellen van uitkomsten voor patiënten die in coma raken na hartfalen. De volgende presentatie liet een nieuwe innovatieve wearable zien die de lengte en kwaliteit van leven voor hartpatiënten die alleen wonen aanzienlijk zou kunnen vergroten .

Pizza + Data = Inspiratie

In het afgelopen jaar hebben datawetenschap en pizza’s de kloof tussen big data en de medische wereld helpen overbruggen. “We hadden ook voor‘ Data plus Bier ’ kunnen kiezen, maar bier en ziekenhuizen worden traditioneel niet gezien als een geweldige combinatie,” grapt Jeroen Maas, Challenge Lead Health bij de Amsterdam Economic Board.

Tijdens de 12e bijeenkomst van Medical Data plus Pizza in het UMC Amsterdam was het wederom volle bak en blijkt de complete community in het afgelopen jaar uitgegroeid tot meer dan 1.200 leden.

Eerder op deze dag, als onderdeel van ‘Prinsjesdag’, schetste koning Willem-Alexander het belangrijkste beleid waarop de Nederlandse regering zich in het komende politieke jaar zal richten. De minister van Financiën, Wopke Hoekstra, kondigde ook de oprichting aan van een fonds met een waarde van maar liefst een miljard euro dat streeft naar de verdere ontwikkeling van AI, robotica en big data.

“Dit fonds zal niet voor leuke dingen zijn,” zei de minister. “Maar eerder voor initiatieven die een positieve impact hebben op de Nederlandse samenleving”. Een paar ogen lichtten op in de menigte.”

Lees hier het volledige Engelse verslag.

Medical Data plus Pizza Meetup

De bijeenkomst van de Amsterdam Medical Data plus Pizza meetup  heeft als doel de kloof te overbruggen tussen medisch specialisten en datawetenschappers. Iedereen wordt samengebracht in een informele setting met korte presentaties over het laatste nieuws en innovaties in de medische datawetenschap. Na afloop, worden er nieuwe contacten gelegd en ontstaan er onder het genot van een pizza zelfs nieuwe samenwerkingen.

Meer weten? kijk op  Amsterdam Medical Data Science

Over Amsterdam Medical Data Science

De bijeenkomsten van de Amsterdam Medical Data Science Group worden gesteund door Right Data Right Now, een consortium van Amsterdam UMC, OLVG, Vrije Universiteit, Pacmed en de Amsterdam Economic Board.

Voor meer artikelen van onze Medical Data plus Pizza Meet-ups, klik hier.

 

Tekst: Edenfrost; Steve Korver

18 september 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten