Het Manifest ‘Tada – duidelijk over data’: 6 toepassingen in de praktijk

De Board ontwikkelde samen met vele professionals uit de regio het manifest ‘Tada – duidelijk over data’. Het Manifest beschrijft zes pijlers die een leidraad kunnen zijn voor verantwoord datagebruik. Maar hoe kunnen we de waarden uit het manifest toepassen in de praktijk? In zes afleveringen laten we verschillende cases zien van organisaties uit de regio en hoe zij verantwoord omgaan met onze data.

Deel 1: data van iedereen, voor iedereen

In de eerste aflevering van een serie legt Johan Stokking van The Things Network uit hoe zijn organisatie invulling geeft aan ‘Van iedereen, voor iedereen’. Lees verder.

Deel 2: het recht te weten wat er met onze data gebeurt

In deel 2 legt Frits Bussemaker, voorzitter van The Institute for Accountability and Internet Democracy uit hoe zijn organisatie invulling geeft aan de waarde ‘open en transparant’. Lees verder.

Deel 3: iedereen moet mee kunnen doen in een digitaal verantwoorde stad

In het derde deel legt Maureen van Eijk, armoederegisseur in de gemeente Amsterdam, uit hoe de stad invulling geeft aan de waarde ‘inclusief’. Lees verder.

Deel 4: zelf beslissen met wie we onze data delen

In aflevering vier legt Tom Demeyer, CTO bij Waag Society, uit hoe het Europese project DECODE invulling geeft aan de waarde ‘legitiem en gecontroleerd’. Lees verder.

Deel 5: menselijkheid gaat vóór het resultaat van een algoritme

In de vijfde aflevering van een serie laat Harm van Beek van The Incredible Machine zien hoe zijn bedrijf invulling geeft aan de waarde ‘de menselijke maat’. Lees verder.

Deel 6: zorgvuldig omgaan met data

In het laatste deel laat Eelco van Dijk van de Volksbank zien hoe zijn bedrijf invulling geeft aan de waarde ‘zeggenschap’. Lees verder.

15 augustus 2018

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten