Het festival dat steden beter maakt

WeMakeThe.City nodigt iedereen uit om steden meer leefbaar, veilig, rechtvaardig, duurzaam, bereikbaar en inclusief te maken. Een week lang staat de hele Metropoolregio Amsterdam in het teken van urgente stedelijke vraagstukken én oplossingen.

Doordeweeks kun je je laten inspireren en informeren door talloze thematische urban en metropolitan conferences, hackathons, gebiedsexpedities en workshops, waar meer dan 500 sprekers hun visie delen op de ontwikkeling van steden. In het weekend zetten honderden stadsmakers hun deuren open om jou kennis te laten maken met hoe zij hun straat, wijk of stad een groenere, betere en socialere plek maken.

De Board is samen met Amsterdam Smart City, AMS, De Waag, Pakhuis de Zwijger, ABN Amro, Heineken, HvA, Het Parool en Waternet partner van dit festival en programmeert zelf diverse events en break-outs:

Opening night – 17 juni

Imagine a Thriving, Sustainable and Inclusive City for All of Us. Op maandag 17 juni vinden de State of the Region en de Opening Night plaats in Theater Amsterdam met de centrale vragen: Hoe worden we een leefbare, inclusieve en duurzame stad en metropoolregio voor iedereen? Hoe organiseren we gelijke kansen? Hoe ontwerpen we samen met maatschappelijke organisaties, dwarsdenkers, bedrijven en overheden de basisprincipes voor een betere stad voor ons allemaal?

State of the Region – 17 juni

700+ kernspelers en changemakers gaan het gesprek aan over de toekomst van de regio. State of the Region maakt zichtbaar wat de opgetelde kracht en het vermogen van de Metropoolregio Amsterdam is. Dit jaar ligt de nadruk op de resultaten van goed verbonden zijn. Wil je bijvoorbeeld de Green deal ZES stadslogistiek ondertekenen? Of weten hoe de regio op weg is met Circulair Inkopen?

Amsterdam City Challenge – 16/17 juni

Tijdens de 24 uur durende City Challenge werken studenten non stop aan innovatieve oplossingen voor stedelijke mobiliteitsuitdagingen en energie-oplossingen. De uitdaging start zondag 16 juni om 12 uur.

Gezond blijven in de regio – 18 juni

Tijdens de Medical Data Plus Pizza Meeting ontmoeten medische professionals en data scientists elkaar en gaan elkaars taal beter begrijpen. Zorg2025 is inmiddels een begrip; innovatieve ondernemers in de zorg, welzijns- en zorgaanbieders en andere spelers in de gezondheidssector delen kennis, ideeën en initiatieven. Beiden op 18 juni.

Urban conference – Circulaire toekomstmakers aan het woord – 19 juni

Tijdens een break-out sessie op 19 juni gaan toekomstmakers met elkaar in gesprek over de cruciale rol van het onderwijs om het circulaire gedachtegoed in het DNA van onderwijs en onderzoek te krijgen.

Cities for Digital Rights – 19 juni

Conferentie op 19 juni waar een diverse groep van beleidsmakers en bestuurders tot (maatschappelijk geïnteresseerde) burgers, creatieven, denkers, wetenschappers en tech-ontwikkelaars praten over het creëren van een inclusieve en eerlijke digitale stad. De teller van deelnemende organisaties aan het manifest TADA zal oplopen.

Amsterdam Smart City Tour – 20/22 juni

Op 20 en 22 juni zijn bezoekers van harte welkom op en rond het Marineterrein voor een innovatieve tour over Amsterdam Smart City en bij de opening van het Smart City Lab.

Lancering living lab – 21 juni

Tijdens WeMakeTheCity lanceert het Marineterrein een indrukwekkend living lab in samenwerking met Amsterdam Metropolitan Solutions.

Programma en tickets

Bekijk het actuele programma op wemakethe.city om te bepalen waar jij bij wilt zijn en koop een weekend-, dagpas of passe-partout. Hiermee krijg je toegang tot het reserveringssysteem.

Inschrijven nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven wat de Board doet en waar je kunt aanhaken? Schrijf je hier in voor de Board Update.

Winnen

Als Founding Partner van WeMakeThe.City mogen we 20 tickets voor het Festivalweekend weggeven! HIER zie je wat je allemaal met zo’n ticket kunt doen. Wil jij kans maken op 2 tickets? Stuur dan een mail met een motivatie van maximaal 1 zin naar events@amecboard.com en je hoort snel of je tot één van de gelukkige prijswinnaars behoort.

 

21 mei 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten