Ambitie 2050: als maatschappij geen CO2 meer uitstoten

Een groep van meer dan 30 partners uit de markt, de regionale overheid en de maatschappij omarmen de ambitie om als maatschappij in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Dit is een oproep om actief mee te doen aan de grondstoffentransitie. Deze transitie is een fundamenteel en onmisbaar onderdeel van onze Klimaatopgave.

Afgelopen week is tijdens een debat, georganiseerd door de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie, (VNPI), de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) en in aanwezigheid van een aantal Kamerleden een film over de grondstoffentransitie getoond. We hebben met elkaar de draagkracht om de grondstoffentransitie mogelijk te maken en vragen het Rijk met ons deze route verder in te vullen.

Bekijk hoe we samen met AkzoNobel, Tata Steel, de Haven van Rotterdam en Amsterdam en de partners van CO2 Smartgrid samenwerken om tussen nu en 2050 een realistisch alternatief te vinden voor fossiele grondstoffen en het verminderen van CO2-uitstoot.

Lees meer over de grondstoffentransitie en CO2 Smartgrid waar de Board met partners aan werkt:

1 mei 2018

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten