Geef je input voor beter aanbesteden en inkopen

Ben je ambtenaar bij een gemeente of andere overheidsinstelling en bezig met inkoop, of juist een bedrijf dat producten of diensten aan overheden levert? Of wil je vanuit een andere rol je mening geven over hoe steden beter, innovatiever en meer duurzaam zouden kunnen inkopen en aanbesteden? Geef dan nu je input aan dit Europese initiatief onder leiding van Gemeente Haarlem.

Aanbesteden wordt steeds belangrijker om innovatie en duurzaamheid te stimuleren. Zo zet de Board bijvoorbeeld in op circulair aanbesteden om de transitie naar de circulaire economie te versnellen. Steden zijn belangrijke aanbesteders, dus als we de inkoop door steden kunnen verbeteren, dan maken we een grote stap in de goede richting. Alleen is innovatiever aanbesteden ook ingewikkeld, zeker voor kleinere gemeenten. Daarom is Haarlem in 2017 het Europese Urban Agenda Partnership for Responsible and Innovative Public Procurement (Verantwoordelijk en Innovatief Aanbesteden door Overheden) gaan coördineren. Met een aantal andere Europese steden en belangenverenigingen zoals Eurocities en ICLEI werkt Haarlem aan een producten en hulpmiddelen voor steden zodat zij aanbesteding kunnen inzetten als strategisch instrument om gemeentelijke beleidsdoelen te behalen.

Hiervoor hebben ze nu jouw input nodig.

Deel jouw visie op beter aanbesteden en inkopen

Wil jij je mening geven over wat steden kan ondersteunen bij:

  • het opzetten van een aanbestedingsstrategie
  • het zoeken naar financieringsmogelijkheden
  • het uitwisselen van kennis in de regio via lokale competentiecentra voor aanbesteden.

Vul dan vóór 29 maart de enquete in.

Met de resultaten formuleert Haarlem in het partnerschap dan aanbevelingen voor de Europese Commissie. Dat zal resulteren in beter Europees aanbestedingsbeleid en support voor steden die hun aanbestedingen innovatiever willen maken. Dit draagt dan ook weer bij aan de doelstellingen binnen een aantal van de uitdagingen van de Board, zoals Circulaire Economie, Digitale Connectiviteit en Mobiliteit.

11 maart 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten