Elektrische bakfiets maakt pakketbezorging binnen twee uur mogelijk

Bol.com en PostNL testen in Amsterdam een extra snelle bezorgdienst. De webwinkelgigant bezorgt duizenden artikelen per elektrische bakfiets binnen twee uur bij de klant.

Bol.com zegt met de service ‘Binnen 2 uur Bezorgd’ het voortouw te willen nemen in het verduurzamen van retail. “Samen met onze andere duurzame initiatieven draagt deze innovatieve samenwerking met PostNL bij aan ons doel om onze directe voetafdruk terug te brengen tot 0 gram Co2-uitstoot per pakketje in 2025”, zegt Huub Vermeulen. “We weten dat we daar nog veel stappen voor moeten zetten, maar door het elke dag beter te doen, halen we een duurzame retail dichterbij.”

Bezorging vanuit magazijn in Duivendrecht

De snelle bezorgoptie wordt getoond in de webwinkel zodra de klant is ingelogd en zich in een van de deelnemende postcodegebieden bevindt. De geselecteerde postcodes zijn gelinkt aan het lokale magazijn in Duivendrecht, ten zuidoosten van Amsterdam. Vanaf die plek bezorgt PostNL de pakketjes per elektrische bakfiets bij de klant.

Uitrol

De komende tijd breiden bol.com en PostNL de bezorggebieden stapsgewijs uit in Amsterdam. Bij succes wordt ook het tijdvak voor het plaatsen van de bestelling verruimd. Op basis van de resultaten van de pilot zal de dienst naar meerdere plaatsen in Nederland en België uitgerold worden.

Bron: logistiekprofs.nl, het hele artikel lees je hier.

12 september 2018

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten