Clear Health, Emma Zorgt en Attendi naar regionale voorronde Zorginnovatieprijs

De drie meest veelbelovende innovatieve scale-ups in de zorg zijn bekend. Deze zorginnovators en vertegenwoordigers uit de regio, maken kans op een plek in de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs: de prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn.

Uit alle inschrijvingen zijn de drie meest veelbelovende innovaties uit de provincies Noord-Holland en Flevoland geselecteerd.

Genomineerden regionale voorronde Zorginnovatieprijs:

  • The Clear Health Program: Clear is een gepersonaliseerd voedingsprogramma op basis van real-time biomarkers met AI-gestuurde voedingsaanbevelingen, met als doel ondersteuning van een gezonde leefstijl. Zowel voor preventie van welvaartsaandoeningen (o.a. diabetes 2 of obesitas) of ziekte managment van aandoeningen waarbij voeding een rol speelt (o.a. Diabetes 2, PCOS).
  • Emma Zorgt: Emma is een spraakgestuurde digitale zorgassistent (conversational AI). Emma werkt via je smart speaker en je kunt haar met je stem oproepen. Ze helpt je om in contact te blijven met je naasten en met zorgverleners. Samen met Emma kun je jezelf thuis beter redden.
  • Attendi: Attendi gebruikt het gesprek tussen patiënt en zorgprofessional als een bron van data. Op basis van deze complete informatie doet Attendi actief suggesties voor waardevolle registraties in het EPD. Zo ontstaat er meer tijd en aandacht voor een goed gesprek.

Deze drie ondernemers pitchen hun innovatie op 9 februari tijdens een Zorg2025 bijeenkomst aan de vakjury en het publiek.  Aansluitend neemt Tom Nijsten, Venture Finance NLC, ons mee in de wereld van funding in gezondheidsinnovatie.

Jeroen de Wilde, oprichter van Ik-Herstel – de regionale winnaar van 2020 – deelt wat de eerste prijs het afgelopen jaar heeft gebracht. Tot slot volgt de ontknoping van de voorronde met de verkiezing van de regionale winnaar en de wildcard die het publiek mag kiezen.

Details over het programma en de (online) locatie vind je hier.

Het event is onderdeel van de Slimme Zorg Estafette, waarbij vier weken lang aandacht is voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio.

Juryleden regionale voorronde 2021

Kom je ook?

Toegang voor dit event is gratis. Meld je hier op tijd aan en stem mee op de publiekswinnaar.

Zorginnovatieprijs

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs voor de meest innovatieve onderneming in de scale-up fase op het gebied van zorg en welzijn. Er vinden regionale voorrondes plaats door heel Nederland. Elke regio selecteert één genomineerde die door gaat naar de finale op 11 maart tijdens het Health Valley Event. De Wildcard die gekozen is door het publiek maakt alsnog kans op een plek in de finale. Dit wotrdt 26 februari bekend gemaakt.  Dit is een kans voor ondernemers om hun innovatie, die al uitgewerkt, getest en gelanceerd is, te versnellen.

De regionale voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van Zorg2025  en is een onderdeel van  de Slimme Zorg Estafette

Over Zorg2025

De Amsterdam Economic Board, SIGRA, Rabobank Amsterdam en Smart Health Amsterdam organiseren al jarenlang succesvol de Zorg2025 bijeenkomsten en de regionale voorronde van de Zorginnovatieprijs. De Zorg2025-bijeenkomsten zijn gericht op het samenbrengen van zorg- en welzijnsinnovators en professionals, bedrijfsleven, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Het uitgangspunt is om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

18 januari 2021

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten