De datakloof overbruggen om AI aan het bed te brengen

Het Women in Data Science (WiDS) evenement in Amsterdam trok een scala aan deskundigen die hun inzichten deelden over het toepassen van kunstmatige intelligentie (AI) om onze gezondheid en gezondheidszorg te verbeteren. Iedereen is het erover eens: het potentieel is bijna grenzeloos. Het zal echter alleen gebeuren met schonere datastromen en diverse teams die de eindgebruikers vanaf het begin erbij betrekken - of dat nu patiënten of professionals uit de gezondheidszorg zijn.

Op donderdag 8 april 2021 organiseerde Amsterdam Data Science haar Women in Data Science (WiDS) Amsterdam evenement in samenwerking met Amsterdam Medical Data Science. In de middag deelden experts hun laatste innovaties en onderzoeken van AI toepassingen in het medische veld.

“Het gaat om het samenbrengen van verschillende werelden”, zegt prof. Lynda Hardman in haar inleidende praatje. Als directeur van Amsterdam Data Science (ADS) staat zij voor het belang van een multidisciplinaire aanpak met een carrière die dwars door alle domeinen heen snijdt – van academia tot het bedrijfsleven.

“Dat is waar ADS om draait: helpen met volgende stappen en je in contact brengen met de mensen om die stappen te zetten.”

Dit is een Engelstalig artikel. Benieuwd naar de rest? Lees hier verder.

15 april 2021

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten