Data without Pizza #2: Covid, zorg met spoed en flexibiliteitsfactor

De Data plus Pizza-meetups zijn terug: online en zonder pizza. Voor de tweede niet-pizza-editie presenteerden Amsterdamse AI & Healthcare-onderzoekers een aanstekelijk inspirerende reeks modellen die werken om kosten te besparen, antibioticagebruik te verminderen, de bezettingsgraad van ziekenhuizen te voorspellen en uitgestelde behandelingen terug in het tijdschema te plaatsen. Maar hoe houd je rekening met flexibiliteit?

AI verbinden met de ICU

Op 16 maart 2021 keerde de Data plus Pizza-bijeenkomst – tijdelijk omgedoopt tot ‘Data without Pizza’ vanwege zijn online incarnatie – voor de tweede keer sinds de uitbraak van het coronavirus terug. Het was een speciale gelegenheid, aangezien veel van de organisatoren achter het Amsterdam Medical Data Science (AMDS) netwerk meestal druk zijn met het behandelen van COVID-19 patiënten op de intensive care unit van het UMC. 

De missie van het AMDS-netwerk – dat inmiddels 1.813 leden telt – blijft onveranderd: het verbinden van datawetenschappers en medische professionals om kunstmatige intelligentie naar de klinische setting te brengen. En, in een bitterzoete twist, lijkt de COVID-19 pandemie deze aspiraties te versnellen.

Dit is een Engelstalig artikel. Benieuwd naar de rest? Lees hier verder.

18 maart 2021

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten