Circulair materiaal voor in de collegebanken

Kinderen vinden hergebruik van spullen vaak al heel normaal. Circulair denken is een mindset en onze missie is om dat van jongs af aan bij leerlingen en studenten op de radar te krijgen samen met onderwijsinstellingen in de regio. Om het circulaire gedachtengoed in onderwijs en onderzoek letterlijk een plek te geven kun je als bestuurder, docent, leraar en student terecht op toekomstmakers.nl, een website met mooie voorbeelden voor lesmateriaal, workshops, ‘leen’docenten en circulaire opleidingen. Help je ons als toekomstmaker met mooie voorbeelden?

We hebben jou nodig om de website te vullen met circulair lesmateriaal, ideeën voor workshops, events, docenten en opleidingen. Kijk op www.toekomstmakers.nl en lever je input aan via dit formulier.

Koplopers in het onderwijs

Het onderwijs in de Metropoolregio Amsterdam neemt het voortouw en de verantwoordelijkheid met het Manifest ‘Circulair & Onderwijs – de rol van het onderwijs in toekomstbestendig innoveren’. Inmiddels hebben 26 onderwijsinstellingen het manifest ondertekend. Lees hier meer over het manifest.

De jeugd heeft de toekomst. Het onderwijs bereidt deze jeugd voor op de maatschappij en arbeidsmarkt van morgen. Zij brengen kinderen en jong volwassenen het gedachtegoed en de vaardigheden bij die nodig zijn om grote veranderingen te kunnen realiseren, zoals de omslag naar een circulaire economie. Over 20 jaar is dat namelijk de norm.

Dit is deel 6 uit een reeks over circulair en onderwijs. Onder het kopje ‘lees ook’ vind je de andere artikelen uit deze reeks, met mooie voorbeelden van koplopers in het onderwijs die werken aan de overgang naar een circulair economie.

19 juli 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten