Artificial Intelligence verbetert de resultaten van medische behandelingen

In de maandelijkse Medical Data Science Meetup van februari was er dit keer een speciale gastspreker, Dr. Matthieu Komorowsk. Hij introduceerde een algoritme voor machine learning dat hij had ontwikkeld en wat hij gebruikte om de beste medische behandeling te voorspellen voor sepsis. Dr. Komorowski, die momenteel promoveert aan het Imperial College en een onderzoekscommunity op de intensive care aan het Charing Cross Hospital in Londen, benadrukte ook hoe een nauwe samenwerking tussen data scientists en clinici kan leiden tot de ontwikkeling van hulpmiddelen die de resultaten van de patiënt kunnen verbeteren. 

De  bijeenkomst van de Amsterdam Medical Data plus Pizza meetup waar datawetenschappers en medische professionals samen hun inzichten, ervaringen en onderzoek delen, was wederom een succes. Het evenement heeft als doel de kloof te overbruggen tussen medisch specialisten en datawetenschappers. Iedereen wordt samengebracht in een informele setting met korte presentaties over het laatste nieuws en innovaties in de medische datawetenschap. Na afloop, ontstaan er onder het genot van een pizza nieuwe samenwerkingen.

Lees hier het Engelse verslag.

Over Amsterdam Medical Data Science

Amsterdam Medical Data Science meetups worden georganiseerd door The Right Data Right Now consortium,  met de volgende samenwerkende partners; Amsterdam UMC, OLVG, Vrije Universiteit Amsterdam, Pacmed en de Amsterdam Economic Board.

 

21 februari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Blijf jij ook op de hoogte?

8x per jaar nieuws en events uit de regio: schrijf je in voor de Board Update nieuwsbrief

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten