Amsterdamse startups werken aan e-mental health

De VU Hackathon Battle bracht vijf startups bij elkaar die hun innovatie pitchten. Alle toepassingen zijn ontwikkeld om mensen met psychische aandoeningen en ziektes te helpen omgaan met angst.

Partnerschap boven concurrentie

Op 18 en 19 maart 2021 gingen vijf startups de strijd aan. Georganiseerd door de VU Amsterdam, de Amsterdam Medical Data Science (AMDS) en het door de EU gesteunde project IT4Anxiety, bracht de VU Hackathon Battle: Managing Anxiety via Innovative Technologies vijf bedrijven samen om ze te helpen bij de ontwikkeling van hun innovatieve oplossingen, die allemaal kunnen helpen de angst van mensen met psychische gezondheidsproblemen en neurodegeneratieve ziekten te verlichten.

Na de presentatie werd elk bedrijf de volgende anderhalve dag gecoacht en begeleid om hun pitch te verfijnen en zo potentiële investeerders en partners beter voor zich te winnen. Aan het eind van het evenement koos de jury een winnaar en een runner-up, die respectievelijk 1.500 euro en 1.000 euro wonnen.

Dit is een Engelstalig artikel. Benieuwd naar de winnaar en de anderen? Lees hier verder.

#slimgroengezond

Wil je ons laatste nieuws en de aankomende (online) evenementen ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en meld je aan voor onze maandelijkse Board Update.