Amsterdam bij beste techsteden in de wereld

Amsterdam staat - na New York, San Francisco en Londen - vierde op een ranglijst van beste techsteden in de wereld. Dat meldt Het Parool vandaag.

Internationaal vastgoedbedrijf Savills vergeleek dertig grote steden met veel techbedrijven op tal van onderwerpen, waaronder zakelijke omgeving, leefklimaat, infrastructuur en aanwezigheid van voldoende talent. Ook de kosten voor het huren van bedrijfsruimte en de prijs van een kop koffie zijn in de studie meegenomen.

Amsterdam doet volgens Savills nog maar net onder voor Londen als poort van Europa. Als pluspunten worden onder meer de hoge kennis van de Amsterdammers en hun vaardigheid in de Engelse taal aangedragen. De hoofdstad is de enige stad in Nederland die in de lijst is opgenomen.

TechConnect

Geen enkele sector groeit op dit moment zo snel als de techsector. Toch is er een enorm tekort aan technologen zoals programmeurs, data-analisten en AI experts. Maar hoe trek je deze techtalenten aan?De Amsterdam Economic Board startte het initiatief TechConnect, met als doel de mismatch tussen vraag en aanbod in de tech-wereld in de Metropoolregio Amsterdam te overbruggen door nieuwe initiatieven en maatregelen.

Bron: Het Parool

5 februari 2019

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten