MRA University: Helpen kortere ketens ons uit de coronacrisis?

 • Algemeen
 • Hoeveel kilometer heeft een maaltijd afgelegd voordat hij thuis op je bord ligt? En waar gaan de producten die geproduceerd worden in en om de Metropool Amsterdam eigenlijk naar toe? De coronacrisis laat zien hoe kwetsbaar ons (voedsel)systeem is als grenzen sluiten en afzetkanalen tot stilstand komen. Initiatieven als #supportyourlocals – rechtstreeks kopen bij een lokale leverancier – laten zien dat er best een aantal schakels tussenuit kunnen. Dat levert minder milieubelasting op, meer waardering van de consument en een betere prijs voor de producent. Welke stappen kunnen we nemen om de ketens in de regio Amsterdam te verkorten?

  Kijk mee op dinsdag 9 juni van 16:30-17:30 uur

  Deelname aan het webinar is gratis via de app van Microsoft Teams  op je pc, laptop, tablet of smartphone. Klik voor aanvang van het webinar op deze link om het college bij te wonen.

  Let op: registratie voor dit webinar is niet verplicht, maar wil je achteraf nog verder praten, op de hoogte gehouden worden van eventuele opvolging of het verslag per mail ontvangen? Dan kun je dit aangeven door dit formulier in te vullen.

  Over MRA University

  MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

  De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.

  Voor in je agenda

  • 9 juni – MRA University met Barbara Baarsma (Rabobank Amsterdam)
  • 16 juni – MRA University met Henri de Groot (VU Amsterdam)
  • 23 juni – MRA University met Kees Vendrik (Triodos Bank)
  • 30 juni – MRA University met Valerie Frissen (Universiteit Leiden)

  Eerdere edities bekijk je op de website van MRA University:

  • Professor Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact op de economie
  • Professor Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten op de arbeidsmarkt
  • Lector Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
  • Professor Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt
  • Michiel de Vries (Jester) over hoe je scenario’s kan gebruiken om met onzekerheden om te gaan.

  Suggesties?

  Welke wetenschapper moeten we écht vragen voor volgende edities van MRA University? Stuur een e-mail naar events@amecboard.com.