MRA University met Kees Vendrik

 • Algemeen
 • Maar hoe bekostigen we een mogelijke MRA Green Deal? Hoe is de rolverdeling tussen de EU, het Rijk, bedrijven en regio’s rond de herstelmaatregelen in de coronacrisis? Hoeveel financiële ruimte hebben bedrijven en overheden eigenlijk in het licht van mogelijke bezuinigingen in de toekomst? En zijn harde bezuinigingen onvermijdelijk om de schade van de coronacrisis te kunnen betalen?

  Op deze en meer vragen gaat Kees Vendrik woensdag 24 juni tijdens een online college van MRA University.

  Kijk mee op woensdag 24 juni van 16:30 tot 17:30 uur

  Deelname aan het webinar is gratis. Ga naar de website https://zoom.us of gebruik de app en voer de volgende ‘Meeting ID’ in: 886 – 4329 – 0345.

  Over Kees Vendrik

  Behalve hoofdeconoom van Triodos Bank is Kees Vendrik lid van de Eerste Kamer namens GroenLinks. Daarnaast is hij verbonden aan het Sustainable Finance Lab, dat zich richt op een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens dient zonder daarbij zijn leefmilieu uit te putten.

  Over MRA University

  MRA University biedt elke dinsdag van 1630-1730 uur online en interactieve colleges van topwetenschappers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

  De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.

  Eerdere edities bekijk je op de website van MRA University:

  • Professor Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact op de economie
  • Professor Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten op de arbeidsmarkt
  • Lector Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
  • Professor Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt
  • Michiel de Vries (Jester) over hoe je scenario’s kan gebruiken om met onzekerheden om te gaan.

  Suggesties?

  Welke wetenschapper moeten we écht vragen voor volgende edities van MRA University? Stuur een e-mail naar events@amecboard.com.

  Wil je voortaan ons laatste nieuws en aankomende (online) events ontvangen? Volg ons dagelijks op Twitter, LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.