Programma

  • Inloop met TAART!
  • Introductie door Willem Koeman – Amsterdam Economic Board
  • Update Tada & gesprek met de zaal onder leiding van Douwe Schmidt en Tessa Wernink – Tada
  • Interactieve sessies waarin we samen een kritische blik op het huidige manifest werpen en komen met aanbevelingen voor de toekomst van Tada
  • Afsluiting door Marleen Stikker – Waag Society

Heb jij met ons meegewerkt aan de totstandkoming van Tada, of het manifest ondertekend? Dan ontvang je automatisch een uitnodiging voor dit evenement.

Denk je dat we je vergeten zijn of wil je graag aanwezig zijn? Laat dit dan weten door een e-mail te sturen naar onze collega Rolinka Kok.

Over Tada

De beloften van het gebruik van data en nieuwe technologieën zijn groot; onze steden worden groener en leefbaarder, de gezondheidszorg effectiever en het onderwijs toegankelijker. Maar naast grote beloften zijn er ook grote vragen. Profiteert bijvoorbeeld iedereen evenredig van de digitale revolutie? Wat gebeurt er met de beschikbare data, nu steeds meer verkeer online verloopt? Wie ontwikkelt de algoritmen die al deze data inzichtelijk maken? En welke verantwoordelijkheid hoort daarbij en voor wie?

In 2017  is een diverse groep professionals en burgers op uitnodiging van Amsterdam Economic Board met deze vragen aan de slag gegaan. De uitkomst is het manifest ‘Tada – duidelijk over data’, waarin waarden staan opgenomen die volgens de grondleggers zouden moeten gelden in een digitaal verantwoorde steden. Ook overheden, bedrijven en andere organisaties uit andere regio’s mogen het document gebruiken en ondertekenen. Ze kunnen ermee laten zien dat ze in hun stad verantwoord willen omgaan met data.

Meer informatie vind je op tada.city