Slimme en schone bevoorrading in Zaanstreek Waterland

Internetbestellingen die thuis worden bezorgd, restaurants en winkels die hun voorraad krijgen aangeleverd, afval dat wordt ingezameld en alle logistiek die bij een verbouwing komt kijken. Stadslogistiek blijft groeien en als er niets gebeurt, kan dit ten koste gaan van de leefbaarheid en de bereikbaarheid van Zaanstreek Waterland.

Welke slimme oplossingen op het gebied van slimme en schone stadslogistiek zien we al in andere regio’s ontstaan en waar is vraag naar? We nodigen jou uit om deze vragen samen met ons te beantwoorden!

Programma met:

  • Gerard Slegers, Wethouder Verkeer en Vervoer gemeente Zaanstad
  • Eric Sens – Deudekom / Simply Mile over logistieke Hubs rond steden
  • Willem Post – Rutte Groep over City Barging: Stadslogistiek over water
  • Robert Oosting – Spaarnelanden over Green Collecting: Een unieke samenwerking in afvallogistiek
  • 30 seconden pitch: Wil jij iets kwijt of kun je de hulp van de andere aanwezigen goed gebruiken? Bereid jouw 30 seconden pitch voor en wij zorgen dat je aan het woord komt!
  • Aansluitende netwerkborrel

 

Dit event is onderdeel van de reeks  “Slim, Groen en Gezond in de Regio”

De Metropoolregio Amsterdam bestaat uit zeven deelregio’s. Elke deelregio heeft specifieke kenmerken en dus specifieke functies en kansen. Met deze eventreeks wil de Board verder inzoomen op de maatschappelijke uitdagingen die regionaal spelen en de juiste spelers aan elkaar verbinden om deze uitdagingen gezamenlijk aan te gaan. In deze reeks brengen we een bezoek aan  Zuid-Kennemerland, Almere Lelystad, Zaanstreek Waterland, Amstelland-Meerlanden,  IJmond en Gooi en Vechtstreek.

 

#slimgroengezond

Ben jij aanwezig op dit event? Praat dan mee op Twitter en gebruik #slimgroengezond!