Nationale Conferentie Circulaire Economie 2020

 • Circulaire Economie
 • Voorheen ging het bij Circulaire Economie vooral over begrippen als recycling. Maar steeds meer ontstaat de bewustwording dat Circulaire Economie om meer gaat dan alleen het recyclen van afval tot nieuwe grondstoffen. Het is ook belangrijk dat we op een andere manier met onze producten omgaan: bijvoorbeeld door ze te repareren, niet meer te kopen, te delen, te hergebruiken… Kortom; hoger op de ladder richting een Circulaire Economie komen is het thema van deze editie.

  Het hoger op de ladder naar een Circulaire Economie komen, is iets dat we gezamenlijk doen. Het doel van de conferentie is daarom om kennis op te doen, geïnspireerd te worden, kennis met elkaar te delen en mensen met elkaar in verbinding te brengen. Dat willen we ook tot uitdrukking brengen in de conferentie. Dit doen we met een inspirerend plenair programma en heel veel niet te missen werkateliers, masterclasses en debatten tijdens de middag.

  Programmalijnen

  De volgende programmalijnen vormen de rode draad van de conferentie en sluiten aan bij de R-ladder.

  • Rethink, Reduce, Refuse: De Ontwerpfase
   Hoe zorgen we ervoor dat we producten beter kunnen repareren of makkelijker kunnen hergebruiken, wat kan circulair ontwerp daar aan bijdragen, hoe kan de consument de juiste keuzes maken, kunnen we producten aanbieden als een service, nieuwe verdienmodellen ontwikkelen of de wegwerpeconomie ombuigen?
  • Re-use, Repair, Refurbish, Remanufacture en Repurpose: De Gebruiksfase
   Hoe zorgen we ervoor dat consumenten niet nieuwe producten kopen maar investeren in hergebruik? Faciliteren van het langer in de keten houden van producten en onderdelen
  • Recycle: De Afdankfase
   Secundaire grondstoffen verwerken tot (producten/grondstoffen van) hoogwaardige kwaliteit

  Finalist van de Circular Award 2020

  Met onze systematische aanpak voor hergebruik van grondstofstromen in de Metropool Amsterdam zijn wij genomineerd voor de Circular Award 2020. Tijdens het Nationale Congres Circulaire Economie de winnaar bekend gemaakt. Klik hier als je meer wilt weten over het Circulaire Economie Programma.

  Aanmelden voor de Conferentie

  Wegens een overweldigend aantal aanmeldingen is aanmelden helaas niet meer mogelijk. Je kunt je via de aanmeldpagina nog wel aanmelden voor de reservelijst.