De volgende fase van het initiatief Smart Health Amsterdam – de samenvoeging met Amsterdam AI – gaat feestelijk van start in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam.

Dit is een besloten bijeenkomst. Zonder persoonlijke uitnodiging is het helaas niet mogelijk hierbij aanwezig te zijn.

Start van Smart Health Amsterdam in 2019.

Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam hebben, samen met vele partners, sinds 2019 gewerkt aan het versterken van het Life Sciences & Health ecosysteem in de Amsterdamse regio. In vier jaar tijd heeft het initiatief Smart Health Amsterdam mooie resultaten geboekt. De sector is (inter)nationaal op de kaart gezet en het initiatief stimuleert samenwerking en data-gedreven innovatie in de zorg. Bekijk ook het platform Smart Health Amsterdam.

De coalitie Amsterdam AI, voorheen AI Technology for People, werkt sinds eind 2019 aan het stimuleren van investeringen in en innovatie met kunstmatige intelligentie. Amsterdam AI richt zich als collectief samen met andere partijen op toepassingen in de praktijk van verantwoorde kunstmatige intelligentie met een mensgerichte en multidisciplinaire aanpak. De gezondheidssector is voor Amsterdam AI een belangrijke pijler.

De samenvoeging van Smart Health Amsterdam met Amsterdam AI is dan ook een logische vervolgstap. Om zo gezamenlijk te werken aan het verder uitbouwen van het ecosysteem en een sterke, data-gedreven Life Sciences & Health sector in de regio Amsterdam.

Waar en wanneer?

Board event

Neem contact op

 • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

  Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

 • Yvonne Roos | Amsterdam Economic Board

  Yvonne Roos

  Communicatie Strategie & Stakeholders Smart Health Amsterdam

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.