Woon een fascinerende discussie bij op MozFest 2023 om meer te horen over technische oplossingen om de data die je wilt delen te beschermen.

MozFest is een bijeenkomst voor, door en over mensen die van het internet houden. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 24 maart. Het initiatief AMdEX is aanwezig op donderdag 23 maart van 16 tot 17 uur.

Schuif ook aan de sessie bij MozFest 2023 over Data commons, van 15:00-16:00 uur op dezelfde dag. Hier gaan we in gesprek over het initiatief Datacommons.

Data-uitwisseling is de sleutel tot democratisering, eerlijke marktconcurrentie en efficiëntie, net als de internet exchanges uit de begindagen van het internet. Maar het opzetten van een samenwerkingsverband voor data-uitwisseling kan moeilijk zijn. Vooral wanneer je toegang wilt verlenen tot commercieel waardevolle of privacygevoelige gegevens.

Programma

Tijdens deze interactieve sessie hoor je van thought leaders en neem je deel aan discussies over hoe een toekomst ondersteund door data-uitwisseling eruit zou kunnen zien. En wat er nodig is om dit doel te bereiken. Mis deze kans niet om meer te weten te komen en deel uit te maken van het gesprek.

Meer informatie

Dit is niet de eerste keer dat AMdEX presenteert op het Mozilla Festival. Hier vind je het verslag van het evenement in 2022: Eerlijke regels voor data commons.

Met AMdEX ontwikkelen we een ‘digitale notaris’. Hoe we dat doen, zie je in deze korte animatie-video over AMdEX. De digitale notaris levert contracten aan organisaties die data willen delen. Ook dwingt AMdEX de voorwaarden in deze contracten af. De contracten ondersteunen eenvoudige datatransacties tussen twee organisaties. Maar ook complexe AI-algoritmen, die toegang moeten hebben tot data die op meerdere plekken is opgeslagen. Ontdek meer over AMdEX.

Waar en wanneer?

Board on stage
 • Mozilla Festival
 • 23 mrt 2023
 • 16:00 -

  17:00 uur

Neem contact op

 • Willem Koeman | Amsterdam Economic Board

  Willem Koeman

  Manager Leads en Strategie, Lead Digitaal

  Amsterdam Economic Board

 • Jet van Eeghen | Amsterdam Economic Board

  Jet van Eeghen

  Online communicatie specialist

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.