Het Life Sciences Café is terug! Georganiseerd door Amsterdam Economic Board en EY. Deze editie richten we ons op AI & data in geneesmiddelenontwikkeling en diagnostiek. Dit evenement wordt in het Engels gehouden.


Martijn Nap
, general manager bij IQVIA, zal spreken over het gebruik van AI voor klinisch onderzoek.


Bastiaan van der Baan
, Chief Clinical and BD Officer bij Agendia, zal ons inlichten over de overgang van moleculaire bepaling naar AI-gebaseerde analyse van medische beeldvorming.

Programma

AI & data in geneesmiddelenontwikkeling en diagnostiek

Digitale transformatie in de gezondheidszorg neemt een steeds prominentere rol in bij de ontwikkeling van therapeutica en diagnostica. Kunstmatige intelligentie, machinaal leren, gegevens en digitale technologieën worden toegepast om de ontwikkeling van geneesmiddelen te versnellen en de diagnose en behandelingsmogelijkheden van patiënten te verbeteren. Het doel is sneller en persoonlijker levensveranderende therapieën en diagnoses te leveren. In deze editie presenteren twee bedrijven, Agendia en IQVIA, hoe zij het potentieel van AI & data benutten.

Sprekers

Algemeen directeur bij IQVIA

Chief Clinical and BD Officer bij Agendia

Achtergrondinformatie

Amsterdam Economic Board en EY organiseren vier keer per jaar een Life Sciences Café. Naast de inspirerende presentaties en debatten die een Life Sciences Café biedt, is elke meetup een fantastische gelegenheid om collega’s uit de life sciences sector en vertegenwoordigers van het bredere bedrijfsleven uit de regio Amsterdam te ontmoeten. Deze meet-ups zijn bedoeld om collega’s uit de life sciences sector, het bedrijfsleven, gezondheidsvernieuwers, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie bij elkaar te brengen. Ontworpen om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

Heb je feedback of ideeën voor toekomstige edities van het Life Sciences Café? Neem contact op met Gerty Holla.

Waar en wanneer?

Board event

Neem contact op

  • Gerty Holla | Amsterdam Economic Board

    Gerty Holla

    Lead Gezondheid

    Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.