Verschillende databronnen bij elkaar brengen. Daarin schuilt een enorme potentie en vaak blijft het daarbij. Want bij data delen denken we vaak aan wantrouwen en misbruik. Maar het kan ook anders, data delen in een datacommon. Een plek waar data een hulpbron is die in dienst staat van de gemeenschap.

Eind vorig jaar is Amsterdam Economic Board gestart met het initiatief Verantwoord data delen met datacommons. Met een groep organisaties werken we aan de opstart van een aantal datacommons om met elkaar te leren wat de belangrijkste elementen zijn voor een succesvolle datacommon. In deze tweede community meeting op 13 april delen we waar we staan, hoe we verder gaan en hoe jij onze community kunt versterken.

Wil je met ons op zoek naar de potentie van datacommons? Wil je meer weten over hoe data delen in datacommons kan bijdragen aan de grote maatschappelijke transities? Ben je benieuwd waarom en hoe we hieraan werken? Meld je dan nu aan voor 13 april!

Programma

Tijdens deze community meeting #2 duiken we dieper in datacommons. We maken een koppeling naar de Europese Data Acts en specifiek de Data Governance Act. Wat is de impact van deze verordeningen voor organisaties als het gaat om data? Hoe kunnen datacommons hierin een rol spelen? Experts uit het netwerk delen hun nieuwste inzichten en relevante expertise.

Het definitieve programma volgt later.

Meer informatie

Met het initiatief Verantwoord datadelen met datacommons wil Amsterdam Economic Board onderzoeken hoe we de potentie van data op een verantwoorde manier kunnen benutten voor maatschappelijke doeleinden. Transparant, eerlijk, inclusief en met behoud van zeggenschap over je eigen data. Dit onderzoeken we samen met partners uit kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. Ontdek meer over verantwoord datadelen met datacommons.

Waar en wanneer?

Board event
 • Amsterdam Economic Board
 • 13 apr 2023
 • 15:30 -

  17:00 uur

Neem contact op

 • Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

  Marjolein Bot

  Lead Energie & Digitaal

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.