De Transitiedag van Amsterdam Smart City komt eraan! Een dag in het teken van grote transitieopgaven in de regio. Juist díe transitieopgaven die alleen verder kunnen worden gebracht door met elkaar samen te werken. Want ondanks alle verschillen in het netwerk van Amsterdam Smart City, zijn ze het over één ding eens. We hebben elkaar keihard nodig om de grote noodzakelijke maatschappelijke opgaven beet te pakken. Nu meer dan ooit.

Je bent dan ook van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Amsterdam Smart City Transitiedag op 6 juni bij Zoku in Amsterdam. Een dag die georganiseerd wordt in nauwe samenwerking met Kennisland, Drift, HvA, RHDHV en Flatland.

Volle inzet op barrières en doorbraken

Er wordt dit jaar vol ingezet op het verder brengen van lopende challenges en actuele thema’s: lokale energiesystemen, mobiliteitsrechtvaardigheid, verantwoorde inclusieve digitalisering en de urgentie van het inzetten op een circulaire economie. Want ook hierin is het netwerk van Amsterdam Smart City heel duidelijk: we zijn nog lang niet klaar met deze onderwerpen. Centraal staan vragen als: waar lopen we op vast, wat vraagt dat van ons en wat gaan we dan samen anders doen om de noodzakelijke transitieopgaven een stap verder te brengen?

Barrières wegnemen en grote vraagstukken een stap verder brengen

Er worden nieuwe ingangen voor het verder brengen van de challenges gezocht. Barrières worden weggenomen of inzichtelijk gemaakt, waardoor er met hernieuwde energie het gesprek aan wordt gegaan om de vraagstukken verder te brengen. Het doel is dat jij geïnspireerd, met nieuwe inzichten en nieuw handelingsperspectief de deur uitloopt. Dat je iets meeneemt wat je de volgende dag kunt toepassen, groot of klein.

Ben je niet direct betrokken bent bij een casus van Amsterdam Smart City? Ook dan, of misschien wel juíst dan is jouw inbreng hard nodig en zijn de sessies super leerzaam!  

Programma

 • Inloop
 • Welkom en intro
 • Ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal
 • Afronding ochtend
 • Lunch
 • Werksessies Mobiliteitsrechtvaardigheid, lokale energiesystemen, verantwoorde, inclusieve digitalisering en urgentie van de circulaire economie
 • Wat nemen we mee en hoe gaan we verder?
 • Afronding

De dag wordt samen afgesloten met een hapje en drankje. Kun je niet naar de transitiedag komen? Maar wil je wel de Amsterdam Smart City-energie ervaren op 6 juni? Voel je vrij om aan te sluiten voor de informele dag afsluiting vanaf 16.15 uur.

Meer informatie

Amsterdam Smart City is een onafhankelijk platform met een internationale community van meer dan 8000 changemakers. Verbonden aan de Metropool Amsterdam, waar de inmiddels 24 aangesloten publieke en private partners met elkaar en de community co-creëren. Het online platform staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in en werkt aan stadsontwikkeling, innovatie, duurzaamheid en technologie.

Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst willen we wonen en werken in een gezonde stad. Steden worden steeds drukker en we ondervinden de gevolgen van klimaatverandering en vervuiling. Daarom kijkt Amsterdam Smart City naar vraagstukken als: hoe maken we de overstap van fossiele naar duurzame energie? Kunnen we afval omzetten in grondstoffen? Hoe schakelen we over op schoon en elektrisch vervoer? En hoe houden we onze digitale wereld transparant en begrijpelijk?

Waar en wanneer?

Board event
 • Amsterdam Smart City, Kennisland, Drift, HvA, RHDHV en Flatland
 • 06 jun 2023
 • 10:00 -

  16:15

Neem contact op

 • Francien Huizing

  Programmadirecteur a.i.

  Amsterdam Smart City

 • Patricia Hoogland | Amsterdam Smart City | Amsterdam Economic Board

  Patricia Hoogland

  Communicatie- en Programmamanager a.i.

  Amsterdam Smart City

Deel dit artikel

Events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.