MRA University: Werken met scenario’s in tijd van coronacrisis

 • Algemeen
 • In dit webinar gaat Michiel de Vries – oprichter van adviesbureau Jester Strategy – in op het belang van verschillende manieren van toekomstdenken die nodig zijn in deze onzekere tijd van crisis. Zo zijn er Coronascenario’s voor de kortere tijdshorizon én de MRA scenario’s voor de langere termijn. Waarom is dat interessant en hoe kan het je helpen om plannen te maken?

  Kijk mee op dinsdag 19 mei van 16:30-17:30 uur

  Gebruik de app van Zoom of ga naar de website https://zoom.us en voer de volgende ‘Meeting ID’ in: 847 – 5371 – 2631.

  Let op: registratie voor dit webinar is niet verplicht, maar wil je achteraf nog verder praten, op de hoogte gehouden worden van eventuele opvolging of het verslag per mail ontvangen? Dan kun je dit aangeven door dit formulier in te vullen.

  Over MRA University

  MRA University biedt elke dinsdag van 16:30-17:30 uur online en interactieve colleges van wetenschappers en belangrijke denkers aan beleidsmakers, ondernemers, onderzoekers en bestuurders van bedrijven en overheden om beter te kunnen begrijpen wat de impact is van de coronacrisis op de regio Amsterdam en hoe we daarop kunnen reageren.

  De reeks webinars van MRA University richt zich op de gevolgen van de coronacrisis die cruciaal zijn voor de Metropoolregio Amsterdam. Het gaat daarbij om onderwerpen die hun urgentie tijdens en na de coronacrisis zullen behouden zoals arbeidsmarkt, bouwen en wonen, mobiliteit, circulaire economie en energietransitie. MRA University wordt georganiseerd door de Metropoolregio Amsterdam in samenwerking met de Amsterdam Economic Board en de gemeente Amsterdam.

  Eerdere webinars over impact coronacrisis in de Metropoolregio Amsterdam

  Het webinar van Michiel de Vries is het vijfde college in de reeks van online kennisbijeenkomsten onder de naam MRA University. Eerdere edities bekijk je op de website van MRA University:

  • professor Henri de Groot (VU Amsterdam) over de impact op de economie
  • professor Ton Wilthagen (Tilburg University) over de effecten op de arbeidsmarkt
  • lector Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam) over de gevolgen voor transport en logistiek
  • professor Peter Boelhouwer (TU Delft) over de veranderingen op de woningmarkt

  Welke wetenschapper moeten we echt vragen voor volgende edities? Mail naar events@amecboard.com