State of the Region

State of the Region vindt plaats op maandag 17 juni 2019.

Lees hier over de eerste editie van het jaarlijkse evenement waar 700 top influencers uit de metropoolregio samenkomen om met elkaar te praten over de toekomst van de regio.

Ecosysteem

State of the Region 2018

“De crux van samenwerken is: zoek de grenzen op, kijk verder dan je eigen belang, en kom in actie. Het is een state of action. Ik denk dat er qua samenwerken nog wel een tandje bij kan. Want eerlijk is eerlijk: samenwerken is meer dan een state of mind, er is hier en daar nog wel wat meer state of action nodig.” zei Jozias van Aartsen, de waarnemend burgemeester van Amsterdam tijdens de State of the Region 2018.

Krachten bundelen

State of the Region, een initiatief van de MRA-overheden, Amsterdam Marketing en de Amsterdam Economic Board en mede mogelijk gemaakt door Rabobank, ABN Amro en Nuon, moet meer worden dan een ‘one off event’. Het is een mijlpaal in een traject waarin partijen in de MRA worden gestimuleerd om de krachten te bundelen om concrete doelen te behalen op de vijf grootstedelijke uitdagingen (Circulaire Economie, Mobiliteit, Gezondheid, Talent voor de Toekomst en Digitale Connectiviteit).

Op 20 juni in een bomvol Theater Amsterdam vierden we de eerste State of the Region.

Terugblik

Tijdens de State of the Region komen honderden kernspelers uit de Metropoolregio Amsterdam bij elkaar. Ze gaan met elkaar in gesprek over de visie op de toekomstige Metropoolregio Amsterdam, hoe de regio er nu voor staat en welke uitdagingen en mogelijkheden er zijn om die visie te realiseren. Met elkaar werken zij aan de ambities voor de Metropool van de Toekomst.

Call to Action

State of the Region in de media

Highlights