Amsterdam Smart City

Amsterdam Smart City is hét innovatieplatform voor de toekomstbestendige, leefbare stad. Amsterdam Smart City daagt jou en iedereen in de Metropoolregio Amsterdam uit om met innovatieve ideeën en oplossingen voor stedelijke uitdagingen te komen. Amsterdam Smart City gelooft in de kracht van sociale en technologische innovatie.

Ecosysteem

Amsterdam Smart City is een publiek-privaat programma gecoördineerd door de Amsterdam Economic Board, bestaande uit 11 partners: naast de Amsterdam Economic Board zijn dat Alliander, Amsterdam ArenA, Arcadis, Engie, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, KPN, Pakhuis de Zwijger, PostNL, Waag Society. Daarnaast doen honderden organisaties en mensen mee aan innovatie.

Amsterdam Smart City wil kennisuitwisseling tussen partners en andere stakeholders in de stad op het gebied van innovatie actief stimuleren. Dit doet Amsterdam Smart City door middel van een online en offline community. Op amsterdamsmartcity.com vind je de innovatieve projecten die op dit moment in Amsterdam uitgevoerd worden. Daarnaast vind je er veel nieuws rondom innovatie in de stad en zie je de vragen die in het netwerk leven, allemaal op thema ingedeeld.

Lid worden

Highlights