Omscholingstraject Make IT Work zorgt voor 90 vervulde IT banen

De Metropoolregio Amsterdam heeft een tekort aan IT’ers. Daarnaast zijn er 25.000 hoogopgeleide werklozen in de regio. Het omscholingstraject Make IT Work vangt twee vliegen in één klap en schoolt hoogopgeleide talenten zonder werk in hun vakgebied om tot software-engineer. De omscholing bestaat uit een intensieve opleiding van vier maanden die een brede basis biedt in het back-end programmeren. Na afronding kunnen de cursisten gegarandeerd aan de slag bij de deelnemende bedrijven aan het programma. Werkloze talenten, van afgestudeerde psychologen tot juristen, geven zich massaal op.

De Metropoolregio Amsterdam heeft een tekort aan IT’ers. Daarnaast zijn er 25.000 hoogopgeleide werklozen in de regio. Het omscholingstraject Make IT Work vangt twee vliegen in één klap en schoolt hoogopgeleide talenten zonder werk in hun vakgebied om tot software-engineer. De omscholing bestaat uit een intensieve opleiding van vier maanden die een brede basis biedt in het back-end programmeren. Na afronding kunnen de cursisten gegarandeerd aan de slag bij de deelnemende bedrijven aan het programma. Werkloze talenten, van afgestudeerde psychologen tot juristen, geven zich massaal op.

In totaal zijn 100 studenten omgeschoold, waarvan 90 ook echt aan de slag zijn als IT’er. Het programma ‘Make IT Work’ is zo succesvol, dat het de komende tijd flink gaat uitbreiden. In april startte op de Hilversumse Media Campus een opleiding die gericht is op software engineering voor de mediasector. En in september wordt voor het eerst de afstudeerrichting Cyber Security aangeboden.

Kijk voor meer informatie op www.it-omscholing.nl.

In samenwerking met

Make IT Work is een programma van de Hogeschool van Amsterdam. Tientallen partners uit het bedrijfsleven zijn betrokken bij het programma en bieden werk- en opleidingsplaatsen aan de kandidaten.

Rol van de Board

Make IT Work is onderdeel van het programma Werk maken van Talent. Het Regioplan ‘Werk maken van Talent’ is gericht op het optimaal benutten van talent op de arbeidsmarkt in de regio Amsterdam. Vanaf 2015 zijn 10 maatregelen uitgevoerd om talenten op te leiden of om te scholen voor banen in kansrijke sectoren. De Amsterdam Economic Board is de coördinator van het programma.

Impact Make IT Work

Door de komst van Make IT Work worden twee problemen van de Metropoolregio Amsterdam aangepakt: werkloosheid onder hoogopgeleide jongeren en het tekort aan IT talent. Het omscholingstraject draagt daarmee bij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.