Bijna 300 studenten van B. Startup School Amsterdam aan het werk

Onderwijs en arbeidsmarkt sluiten niet altijd optimaal op elkaar aan. Zo vraagt de arbeidsmarkt bij de net-afgestudeerden naar werkervaring en ontbreekt het de studenten vaak aan de benodigde IT-skills. Om dit gat te vullen is de B. Startup School Amsterdam opgericht. De B. Startup School Amsterdam (BSSA) biedt opleidingen en traineeships aan afgestudeerde jongeren die minstens zes maanden werkloos zijn. BSSA leert starters vaardigheden als programmeren, growth hacking en digital content creation en koppelt deze studenten aan een werkplek bij een startup of een corporate. Met het volgen van deze opleiding krijgen de studenten de juiste ervaring en vaardigheden dat aansluit bij de vraag op de arbeidsmarkt.

Onderwijs en arbeidsmarkt sluiten niet altijd optimaal op elkaar aan. Zo vraagt de arbeidsmarkt bij de net-afgestudeerden naar werkervaring en ontbreekt het de studenten vaak aan de benodigde IT-skills. Om dit gat te vullen is de B. Startup School Amsterdam opgericht. De B. Startup School Amsterdam (BSSA) biedt opleidingen en traineeships aan afgestudeerde jongeren die minstens zes maanden werkloos zijn. BSSA leert starters vaardigheden als programmeren, growth hacking en digital content creation en koppelt deze studenten aan een werkplek bij een startup of een corporate. Met het volgen van deze opleiding krijgen de studenten de juiste ervaring en vaardigheden dat aansluit bij de vraag op de arbeidsmarkt.

Startup School Amsterdam heeft in drie lichtingen nu 300 jongeren opgeleid. Hiervan heeft meer dan 80% een baan gevonden. Inmiddels wordt ook de vierde lichting met wederom 100 jongeren opgeleid.

Kijk voor meer informatie op www.bssa.nu.

 

Rol van de Board

BSSA is onderdeel van het programma Werk maken van Talent. Het Regioplan ‘Werk maken van Talent’ is gericht op het optimaal benutten van talent op de arbeidsmarkt in de regio Amsterdam. Vanaf 2015 zijn 10 maatregelen uitgevoerd om talenten op te leiden of om te scholen voor banen in kansrijke sectoren. De Amsterdam Economic Board is de coördinator van het programma.

Impact B. Amsterdam Startup School

Door de oprichting van de B. Amsterdam Startup School heeft de Metropoolregio Amsterdam een vernieuwende manier van opleiden van jongeren ontwikkeld. Dit draagt bij aan een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.