Vacature Projectmedewerker

Wij zoeken een Projectmedewerker die onze Leads en Strategisch Adviseurs ondersteunt op inhoudelijk, organisatorisch en administratief vlak bij de voorbereiding en uitvoering van initiatieven die bijdragen aan een slimme, groene, gezonde Amsterdamse Metropool.

Wat ga je doen als Projectmedewerker?

Je komt te werken in een team van in totaal ongeveer 35 mensen op ons kantoor op het Marineterrein in Amsterdam. Projectmedewerker is een nieuwe functie bij de Board en past in ons streven naar verdere professionalisering van de organisatie.

Amsterdam Economic Board jaagt in doelgerichte initiatieven nieuwe ontwikkelingen aan, verbindt  verschillende spelers uit ons netwerk aan elkaar en zet thema’s op de agenda’s van publieke en private bestuurders. Als Projectmedewerker ondersteun jij de Leads van deze initiatieven en de Strategisch Adviseurs in de uitvoering van hun werk. Je biedt inhoudelijke, organisatorische en administratieve ondersteuning bij de voorbereiding en uitvoering van initiatieven.

 • Je draagt bij aan het opstellen van de roadmap, planning, begroting en (periodieke) rapportages;
 • Je vergaart en analyseert in samenwerking met Strategisch Adviseurs relevante informatie voor initiatieven en verwerkt deze informatie in memo’s, presentaties etc.;
 • Je ondersteunt de Leads bij het plannen, organiseren, voorbereiden en notuleren van vergaderingen, overleggen, evaluaties etc.;
 • Je coördineert activiteiten, verzorgt de inrichting van de initiatieven administratie en houdt budgetten bij;
 • Je bent het aanspreekpunt voor in- en externe betrokkenen omtrent de initiatieven.

Heb je zin om deze nieuwe functie vorm te geven en heb je ervaring met deze brede range van werkzaamheden? Lees dan verder….

Wat zoeken wij?

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau en je beschikt over minimaal 1 jaar (stage)ervaring in een relevante rol. Microsoft 365, met name Outlook en MS Teams, heeft geen geheimen meer voor jou;
 • Je kunt goed structuur aanbrengen door te plannen en organiseren en je bewaakt daarbij je eigen prioriteiten en tijd;
 • Je past je gemakkelijk aan en gaat flexibel om met verschillende belangen en deadlines. Mensen ervaren je als resultaatgericht en opgewekt;
 • Omdat je contacten gaat onderhouden op verschillende niveaus verwachten wij dat je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als Engels;
 • Samenwerken met diverse soorten mensen gaat je gemakkelijk af, je bent omgevingssensitief en je weet mensen aan je te binden.

Wie zijn wij?

Amsterdam Economic Board is een onafhankelijke organisatie die samen met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen werkt aan de slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam. Een CO2-neutrale, circulaire regio waarin we langer en gezonder leven en werken aan een betrouwbare, duurzame, digitale samenleving.

We zijn aanjagers van kansrijke initiatieven in de regio, met potentie tot verdere uitvoering en opschaling, waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn. Onze focus is vooral gericht op de meest urgente onderwerpen die bovendien economische groeipotentie bieden. En daarnaast op terreinen waar we in de regio de expertise, kennis en menskracht hebben om echt impact te maken.

Wat doen wij?

Alles wat wij doen als Amsterdam Economic Board doen we voor de slimme, groene, gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam: een CO2-neutrale, circulaire regio waarin we langer en gezonder leven en een betrouwbare, duurzame digitale samenleving waarin ieders talent tot ontplooiing komt.

Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden werken we aan het behalen van onze ambities, door de gezamenlijke inzet op concrete initiatieven en programma’s. Dat is de kern van ons werk. De focus is op de meest urgente onderwerpen en op terreinen waar we in de regio de expertise, kennis en menskracht hebben om echt impact te maken en die bovendien economische groeipotentie bieden. We jagen kansrijke initiatieven in de regio aan met potentie tot verdere uitvoering en opschaling waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn. Uitgangspunt is altijd het mobiliseren van energie, eigenaarschap en uitvoerende kracht binnen de Metropool Amsterdam.

Wat bieden wij?

 • Een functie per direct voor 32-40 uur per week;
 • Een jaarcontract; bij goed functioneren en voldoende budget is verlenging mogelijk;
 • Salarisindicatie: Tussen 3.000 en 3.600 euro o.b.v. 40 uur per week, afhankelijk van je ervaring.

Wij zoeken iemand die in dienst komt bij Amsterdam Economic Board. Als je hiervoor open staat en voldoet aan het profiel, dan nodigen wij je uit op deze vacature te reageren. Je kunt je sollicitatie tot uiterlijk 24 januari 2022 richten aan Willem Koeman via Gusta de Boer g.deboer@amecboard.com. Willem is voor vragen bereikbaar op 06-47430834. De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 7 februari 2022, de tweede ronde in de week van 14 februari 2022.

#slimgroengezond

Op de hoogte blijven van onze vacatures? Volg ons op TwitterLinkedIn en abonneer je op onze maandelijkse Board Update.