VACATURE: Online Communicatieadviseur

Werk je mee aan een slimme, groene en gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam?

De Board is op zoek naar een tijdelijke Online Communicatieadviseur in het communicatie team van zes professionals. De periode is van 1 maart tot 1 september 2021 i.v.m. vervanging van zwangerschapsverlof.

Heb jij ervaring met en een passie voor online communicatie in een complex speelveld? Ben je in staat om vanuit je expertise online doelstellingen te behalen? Spreekt het je aan om ingewikkelde onderwerpen aansprekend en wervend te communiceren? Vind jij het een uitdaging om content te creëren en daarmee partijen te mobiliseren om actief mee te doen aan initiatieven van de Board?

De Online Communicatieadviseur vervult een belangrijke rol in het (online) positioneren en branden van de Board en zijn activiteiten en events. Ook het activeren van het netwerk om bij te dragen aan initiatieven op weg naar een slimme, groene en gezonde toekomstige regio is een belangrijke doelstelling. In deze rol adviseer, enthousiasmeer en faciliteer je de interne organisatie op het gebied van website, webredactie en social media. De Online Communicatieadviseur is eindverantwoordelijk voor alle online communicatiekanalen (website, social media) en werkt daarnaast ook aan andere communicatie uitingen zoals mailings, nieuwsbrieven, artikelen(reeks) en events.

De Online Communicatieadviseur legt verantwoording af aan de Teammanager Communicatie en werkt nauw samen met het communicatie team.

Wie ben jij?

 • Je bent een echte online expert, je kan inhoud scherp vertalen naar korte en aansprekende communicatie voor diverse doelgroepen;
 • Je bent een (SEO) schrijftalent en levert uitdagende en inspirerende content op maat per doelgroep;
 • Je anticipeert op en sluit aan bij actuele thema’s en werkt vanuit een online strategie;
 • Je bent online actief en hebt ervaring met o.a. Google Analytics, MailChimp, LinkedIn, Twitter, Facebook en content management systemen (WordPress);
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) als online communicatieadviseur;
 • Je bent een zelfstarter en draagt zelf oplossingen en nieuwe ideeën aan voor content;
 • Je bent resultaatgericht, hands-on, flexibel, creatief, een teamplayer en hebt overtuigingskracht;
 • Je hebt WO/HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld op het gebied van communicatiewetenschap;
 • Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat ga je doen?

 • Je verzamelt, schrijft, redigeert en publiceert proactief actuele content op de website en verspreidt de content op diverse social media kanalen (zowel betaald als organisch);
 • Je voert de eind- en beeldredactie van de website van de Board;
 • Je stelt event-uitnodigingen in MailChimp op, zowel in het Nederlands als Engels;
 • Je verzorgt samen met het team communicatie de productie rondom events;
 • Je ontwikkelt performance updates en geeft maandelijks inzicht in de effectiviteit en groei van de online communicatie kanalen- en op basis hiervan geef je aanbevelingen en adviezen;
 • Je verzorgt communicatie uitingen en campagnes voor initiatieven waar de Board samen met partners aan werkt;

Over de Board

Alles wat wij doen als Amsterdam Economic Board doen we voor de slimme, groene, gezonde toekomst van de Metropool Amsterdam: een CO2-neutrale, circulaire regio waarin we langer en gezonder leven en een betrouwbare, duurzame digitale samenleving waarin ieders talent tot ontplooiing komt.

We werken samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan het behalen van onze ambities. door de inzet op concrete initiatieven en programma’s. Dat is de kern van ons werk.

We richten ons op de meest urgente onderwerpen en op terreinen waar we in de regio de expertise, kennis en menskracht hebben om echt impact te maken en die bovendien economische groeipotentie bieden. We jagen kansrijke initiatieven in de regio aan met potentie tot verdere uitvoering en opschaling waarbij partijen uit ons netwerk in de lead zijn.

Uitgangspunt is altijd het mobiliseren van energie, eigenaarschap en uitvoerende kracht binnen de Metropool Amsterdam.

Wat bieden we?

Wij bieden je een tijdelijke aanstelling voor 32 uur per week voor de duur van 6 maanden (maand maart is 16 uur). Wij zijn uitdrukkelijk op zoek naar iemand die in dienst komt van de Board, een onafhankelijke stichting. De periode is van 1 maart tot 1 september 2020.

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatie naar Andrea Joosse: a.joosse@amecboard.com. Dat kan t/m 1 maart. Neem voor informatie telefonisch contact op: 06 23 06 38 38.

Wij stellen acquisitie n.a.v. deze vacature niet op prijs.

#slimgroengezond

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.