Samenwerking Board en StartupAmsterdam Corporate Network

Tijdens het vierde StartupAmsterdam Corporate Networking-event op 8 maart is bekend gemaakt dat het StartupAmsterdam Corporate Network een nieuwe fase ingaat. Nina Tellegen, directeur van de Amsterdam Economic Board, en Ruben Nieuwenhuis van StartupAmsterdam kondigden aan dat het Corporate Network ondergebracht wordt bij de Board.

“Het Corporate Network van StartupAmsterdam is een mooie aanvulling op ons bestaande netwerk. Onze councilleden krijgen hiermee toegang tot een nog groter netwerk van innovatieve start-ups en techbedrijven”, aldus Nina Tellegen. En andersom biedt de Board deze sector toegang tot bredere maatschappelijke topics en een groot netwerk van overheden, kennisinstellingen en bedrijven die samenwerken aan de metropool van de toekomst. De overgang naar de Board is daarmee een logische stap.

Ook onthulden Nina en Ruben ‘TechConnect’ – een nieuw publiek-privaat initiatief gericht op tech-talent. “We werken samen om van de regio Amsterdam een ​​nog betere technische- en een nog betere startup-hub te maken”, aldus Ruben. Lees hier meer over TechConnect.

Event verslag – Levendige rondetafelgesprekken

De verdere invulling van de middag was levendig en informatief. In twee rondes werden de belangrijkste vragen omtrent tech-talent en technische skills besproken. Er waren zes verschillende tafels voor zes vraagstukken, elk georganiseerd door één of meer toonaangevende experts in het aantrekken van tech-talent (van PICNIC, RAVE-cruitment, BIT-studenten, IZI Solutions, Amazon, Codaisseur en Growth Tribe).
Onderwerpen waren onder andere hoe je bekwaam talent aantrekt, hoe je nieuwsgierigheid opwekt rond opkomende technologie, hoe je samenwerkt met talentacademies en meer. De aanwezigen namen deel aan levendige discussies en waren actief aanwezig bij deze unieke kans om van elkaar te leren. Bedrijven leerden van technische initiatieven en startups. En startups leerden van corporates.

Conclusies

Interessante conclusies van de rondetafelgesprekken waren onder meer dat:

  • de persoon die talent scout cruciaal is; de juiste recruiter vindt altijd het juiste soort tech-talent;
  • het belangrijk is om technische nieuwsgierigheid in medewerkers te activeren door technologie voor hen begrijpelijker te maken, hen bij het gesprek te betrekken en te voorkomen dat ze door technologie worden geïntimideerd;
  • de maatschappij sneller en sneller technologische veranderingen ondergaat. Medewerkers kunnen niet meer één keer iets leren en dat de rest van hun carrière toepassen tot hun pensioen; ze moeten zichzelf voortdurend ontwikkelen en bijscholen. Werkgevers moeten hierin een belangrijke rol spelen.

Inspirerende Pitches

Tot slot waren er pitches van vijf toonaangevende tech-talent initiatieven en academies – Codaisseur, Growth Tribe, DELITELABS, Decoded en Joboti, die allemaal zeer goed werden ontvangen door de aanwezigen. Dit leidde tot het netwerkgedeelte van het evenement, waar aanwezigen en de initiatieven elkaar leerden kennen tijdens een borrel. We kunnen niet wachten om enkele samenwerkingen te zien die uit deze kennismaking volgen!

Meer over het Corporate Network

Het Corporate Network is in 2016 opgezet door StartupAmsterdam. Het netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 80 succesvolle bedrijven in de Metropoolregio.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Marjan Schrama of Eline Vliegen.