Raadsvragen over lidmaatschap Uber

PvdA en SP stellen raadsvragen over lidmaatschap Uber van de Amsterdam Economic Board, lees hier het artikel in het Parool en de reactie van directeur Nina Tellegen.

Onlangs kondigde de Amsterdam Economic Board aan dat taxidienst Uber een nieuwe partner wordt. De PvdA en de SP zijn daar fel op tegen en dienen raadsvragen in.

Volgens de Amsterdam Economic Board moet er onderscheid worden gemaakt tussen de daadwerkelijke board van de stichting, waarin 25 CEO’s en bestuurders zitten, en het netwerk. “Uber heeft ons gevraagd om onderdeel van het netwerk council te worden,” zegt Nina Tellegen, directeur van de board. “Daar zitten 130 lokale bedrijven in.”

Onderdeel zijn van het netwerk betekent uitgenodigd worden voor verschillende evenementen. Voor Uber vooral op het gebied van mobiliteit.

“Momenteel houdt dit bedrijf zich aan de wet- en regelgeving. En daarom mogen ze erbij,” zegt Tellegen. “Het klopt dat dit niet altijd zo is geweest en wij zullen het bedrijf blijven volgen. Mocht hier iets in veranderen, dan gaan we opnieuw het gesprek aan.”

Over eventueel onethisch gedrag in het verleden, zoals seksuele intimidatie binnen het bedrijf, moet er volgens de board goed worden gekeken wat zich in Nederland afspeelt en wat daarbuiten. “Dit gaat over incidenten in Amerika. Uber is een groot bedrijf. Wij richten ons op wat er in Nederland gebeurt.”

Lees hier het volledige artikel in het Parool