Marineterrein Amsterdam Living Lab

Heb jij een idee voor de leefbare stad en ben je op zoek naar een locatie om een experiment uit te voeren? Dat kan vanaf nu op het Marineterrein Amsterdam Living Lab!

Experimenteren in een binnenstedelijke omgeving

De buitenruimte van Marineterrein Amsterdam wordt vanaf vandaag opengesteld als Living Lab voor het bedenken, testen en toepassen van schaalbare innovaties voor urgente stedelijke vragen. Wie het Marineterrein betreedt, merkt direct dat het een bijzonder deel van Amsterdam is. De muur, het omringende water, de rust, het groen en verschillende beeldbepalende gebouwen spreken tot de verbeelding en maken van dit gebied een plek die zich onderscheidt van andere plekken in de stad.

Iedereen is welkom om te testen op het Marineterrein. Wel worden er gezien de bijzondere locatie hoge eisen gesteld aan partijen die komen bedenken, testen en toepassen op het Marineterrein. Naast thematische aansluiting op thema’s van de partners, wordt zorgvuldig afgewogen of de aanvragen vernieuwend zijn, voor verbinding zorgen tussen mensen en kennis en gekozen is voor een heldere focus binnen een relevant vraagstuk.

Marineterrein Amsterdam Living Lab

Het Marineterrein Amsterdam Living Lab is een samenwerking tussen Bureau Marineterrein Amsterdam, AMS Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute), Amsterdam Smart City (ASC), Amsterdam Economic Board (Board) en NEMO Science Museum. Ons belangrijkste doel is het ontwikkelen van opschaalbare innovaties die steden leefbaar maken en houden. Om dat te bereiken, brengen de vier partners hun expertise en netwerk op het gebied van onderzoek, innovatie, stedelijke ontwikkeling en experimenteren samen op deze unieke plek in Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie, contactgegevens en de aanmeldprocedure.