Maak jij kans op een van de Nederlandse Data Science Prijzen?

Op donderdag 13 juni 2019 worden voor de derde keer de Nederlandse Data Science Prijzen toegekend.

De Nederlandse Data Science Prijzen zijn in het leven geroepen om uitzonderlijk innovatief ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van data science in de schijnwerpers te zetten. De initiatiefnemers – de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) – willen hiermee Nederland op de kaart zetten als hét data science-land bij uitstek. De organisatie stelt met medewerking van AIMMS, Elsevier, Lubbers De Jong en ORTEC drie prijzen ter beschikking.

Wat is data science?

Data science gaat over het ontdekken van verborgen patronen in grote hoeveelheden data. Data science omvat een veelheid aan disciplines – statistiek, wiskunde, kunstmatige intelligentie, econometrie, informatica, operations research, engineering – en kent een schier oneindig aantal toepassingsgebieden. In de medische wetenschappen, economie, psychologie, geschiedenis, taal, kunst en sport speelt data science inmiddels een grote rol.

Drie prijzen

De prijs is onderverdeeld in drie categorieën, waarbij maatschappelijke relevantie en toepasbaarheid belangrijke criteria zijn. Alle toepassingsgebieden en disciplines komen in aanmerking voor de prijs. Bekijk hier aan welke richtlijnen de inzendingen dienen te voldoen. De aanmeldperiode is nu geopend en loopt tot 31 maart 2019. Vragen? Stuur een mailtje naar secretaris@khmw.nl.

STARTUP

De Anthony Fokker Prijs voor startups beloont ondernemingen die korter dan vijf jaar bestaan en op innovatieve wijze data science toepassen. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.

INSTITUTIONAL

De Hendrik Lorentz Prijs is bedoeld voor een organisatie binnen het bedrijfsleven of de overheid die op een onderscheidende en innovatieve manier data science toepast. Aan deze prijs is geen geldbedrag verbonden.

SCIENCE

De Gerrit van Dijk Prijs wordt uitgereikt aan een promovendus. De prijs wordt toegekend op basis van het ingezonden proefschrift. Aan deze prijs is een geldbedrag van 3.000 euro verbonden.

Foto: De winnaars van 2018 | Fotografie: Hilde de Wolf