Digital Society School geopend

leeromgeving HvA voor toekomstbestendig digitaal talent

In de eerste week van september is de Digital Society School van start gegaan: de nieuwe onderwijsvorm binnen de Hogeschool van Amsterdam (HvA), waarbij studenten samen met onderzoekers en bedrijven werken aan digitale oplossingen voor problemen in de samenleving. De Digital Society School is op 7 september feestelijk geopend door Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur van de Gemeente Amsterdam en Geleyn Meijer, rector van de HvA.

Zinvolle integratie van technologie in de samenleving

Met de Digital Society School (DSS) introduceert de HvA een vooruitstrevend hoger onderwijsmodel met korte modulaire programma’s, waarmee deelnemers zelf hun opleiding kunnen samenstellen. Doel van de DSS is toekomstbestendig digitaal talent op te leiden en kennis te ontwikkelen en toe te passen rond de digitalisering van de samenleving. In de DSS werkt een diverse, internationale community van developers, onderzoekers, designers en studenten samen om technologieën van nu te integreren in de samenleving en de opgedane kennis te delen met de rest van de wereld. De focus ligt daarbij op de inzet van technologie voor de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De eerste twee modules (tracks) zijn nu van start gegaan: Digital to physical en Data driven transformation.

Publiek-private samenwerking voor een gemeenschappelijk doel

De Digital Society School is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam. Met de grote vraag naar digitaal talent en Amsterdam als snelgroeiend metropool, is de gemeente Amsterdam een enthousiast voorstander en investeerder van dit project. Andere partners zijn onder andere Acer, Cisco en NYC Media lab. Creatief digitaal bureau GRRR heeft de corporate branding en de website digitalsocietyschool.org ontwikkeld.

Aanjager van verandering

Geleyn Meijer, rector van de Hogeschool van Amsterdam en initiatiefnemer van de Digital Society School, onderstreept de noodzaak van een dergelijk nieuw onderwijsmodel. “Digitalisering is de aanjager van verandering in alles wat we doen. De DSS biedt een leven lang leren in de kennis en kunde die nodig zijn om in de digitale maatschappij te werken, te ondernemen en een leidende rol te spelen.” De DSS is toegankelijk voor iedereen, met veel aandacht voor zij-instromers, mid-career studenten en internationale studenten.