De TechConnect Week: celebrating digital skills & tech jobs

De laatste week van oktober staat vanaf dit jaar in het teken van TechConnect. Tijdens de TechConnect Week staat het vieren van digitale vaardigheden en Techbanen centraal. Een week waarin de arbeidsmarkt van Techbanen zichtbaar en toegankelijk wordt voor iedereen in de Metropoolregio Amsterdam.

TechConnect

Er is enorm veel vraag naar technisch opgeleid personeel. De tekorten reizen de pan uit. TechConnect gaat de komende vier jaar deze mismatch overbruggen, tech-banen spreiden over de Metropoolregio Amsterdam en het werkveld inclusief maken.

TechConnect Week

Het doel van de TechConnect Week is zoveel mogelijk mensen interesseren voor tech-banen en activeren naar technologie opleidingen. Dit jaar wordt de eerste versie georganiseerd die vooral in het teken staat van experimenteren. We gaan verschillende vormen uitproberen, zodat het elk jaar groter kan worden in het aantal events, bezoekers en bereik.

Bedrijfsbezoeken

8 toonaangevende bedrijven uit de Metropoolregio verwelkomen klassen van primair-, voortgezet-, beroeps en hoger onderwijs met een bezoek aan de IT en Tech afdelingen.

KPN, Crunchr, Squla, Iron Mountain (Haarlem), en Bose (in samenwerking met PurmerValley) openen hun deuren en verzorgen een in-house event voor middelbare scholieren van het Reinaert, het Metis Montessori, Cartesius 2, het Haarlem college en leerlingen van het vmbo die de verkorte leerlijn vmbo-mbo volgen, een samenwerking tussen de Purmerendse ScholenGroep en ROC Horizon College.

Cognizant, Nike (Hilversum) en Picnic ontvangen studenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam, de VU en programmeerschool Growth Tribe.

Proeflessen

Het tweede onderdeel zijn de proeflessen. Gedurende de week organiseren private opleiders workshops waar belangstellenden inzicht krijgen in het cursusaanbod en hoe ze zich kunnen kwalificeren en aanmelden. Growth Tribe, Ironhack, Le Wagon, IFDN en Codaisseur verzorgen proeflessen op het gebied van growth hacking, programmeren en data science. Ook organiseert de Board drie specials; in Poelenburg (Zaanstad), Zuidoost, en Nieuw-West, waarbij we vooral jongeren van diverse achtergronden willen laten zien wat er voor hen mogelijk is in Tech.

Hier vind je een overzicht van de proeflessen en kun je je aanmelden.

MAVO leerlingen van het Reinaert en groep 8 van de Rozenmarn in Zuidoost volgen een CodeUur bij hen op school.

Expertsessies

Tijdens de TechConnect Week zijn er diverse expert sessies rondom het activeren van specifieke doelgroepen naar tech-banen en opleidingen.

Zo krijgen docenten van het Reinaert in Amsterdam West een inspirational talk over het belang van digitale vaardigheden, komen experts in fondsen, leningen en uitkeringen samen om de eerste stappen naar het TechEduFonds te zetten en organiseert Codam een sessie voor jongerenwerkers, onderwijzers, maatjes, case managers, leraren en coaches die graag anderen willen enthousiasmeren voor Codam.

Loopbaanoriëntatie

Vanaf 29 oktober kun je via de TechConnect Week website vier weken lang een loopbaanoriëntatie / online assesment van MatchCare maken om erachter te komen waar jij staat wat betreft digitale vaardigheden en erachter komen of een tech-baan iets voor jou is.

Bekijk deze en alle andere events op de website van TechConnect Week.

De komende jaren gaat de TechConnect Week uitgroeien tot een event dat door de hele Metropoolregio Amsterdam wordt georganiseerd. Houd ons in de gaten!