Met datagedreven innovaties bijdragen aan een leefbare regio

Sales Engineer Dana Hakman geeft bij Dataiku technisch advies over het strategisch inzetten van data science in de organisatie. Daarnaast is ze één van onze nieuwe leden van Young on Board: “Ik ben geïnteresseerd in de relatie tussen inwoners van de regio en tech. Hoe werken we aan meer digitaal vertrouwen en hoe zorgen we ervoor dat de tech arbeidsmarkt interessant wordt voor een bredere doelgroep?”

Waarom heb je gesolliciteerd bij Young on Board?

Ik heb bij Young on Board gesolliciteerd, omdat ik graag iets bij wil kunnen dragen aan de regio door mee te denken over de toekomst van de Metropool Amsterdam. Maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe perspectieven op te doen en uit mijn eigen bubbel te stappen.

Hoe kijk je naar de uitdagingen waar de Board zich op richt?

Als ik kijk naar de uitdagingen van de Board, dan spreken Digitale Connectiviteit en Talent voor de Toekomst mij het meest aan. Ik vind het interessant om na te denken over hoe datagedreven innovaties de regio een leefbaarder plek kunnen maken. Qua talentontwikkeling vind ik TechConnect een mooi programma. De huidige tech arbeidsmarkt representeert de diversiteit van de inwoners van de stad te weinig, terwijl de tech arbeidsmarkt elk talent hard nodig heeft. Hoe kunnen we dat gat vullen?

Waar zou jij je binnen Young on Board op willen richten?

Ik zou me graag inzetten om samen met de Board te werken aan een innovatief klimaat in de regio Amsterdam waar ruimte is voor zowel tech startups als unicorns. Het is belangrijk dat talent van eigen bodem genoeg gestimuleerd wordt en dat de regio tegelijkertijd een plek is voor internationaal talent.

Hoe zie jij de regio over vijf jaar?

De regio zie ik steeds verder ontwikkelen als een broedplaats voor creatievelingen en technische ontwikkeling. Over vijf jaar kent de stad nieuwe succesverhalen van tech bedrijven van eigen bodem. Ik zie deze bedrijven niet alleen een commercieel succes worden, maar ook een afspiegeling van de diversiteit die de stad kent. Organisaties focussen zich steeds meer op de impact van hun bedrijfsvoering op de mens en het klimaat. Die trend zie je nu ook al bij verschillende tech bedrijven, waar  steeds meer aandacht komt voor bijvoorbeeld type voeding, sport en mentale gezondheid op de werkvloer, maar waar ook aandacht is voor de footprint van het bedrijf.

Wat zou je willen veranderen?

De relatie tussen de inwoners van de stad en tech. Datagedreven innovatie wekt bijvoorbeeld nog vaak angst op. Want hoe gaan we om met privacy? En hoe krijg je vertrouwen voor het in gebruik nemen van nieuwe technologie? Dat de Board hier met het manifest Tada al stappen in heeft gezet, is een mooi begin. Ik zou graag meedenken over hoe we als regio bewuster en transparanter met data om kunnen gaan.

Op welke manier kunnen we jonge changemakers nog meer aan het netwerk van de Board verbinden?

Een goed netwerk hebben is key voor vooruitgang. Enerzijds is verbinding maken op dit moment moeilijk omdat we elkaar niet kunnen ontmoeten op offline events, anderzijds geeft het juist ruimte om online een bredere groep mensen aan te spreken. Er is nu meer ruimte voor korte kennissessies waarbij veel deelnemers kunnen aansluiten. Ik zie dit als een breekpunt waarmee je mensen kunt verbinden die offline moeilijk in contact met elkaar komen.

Lees meer

Dit is deel 2 in een reeks interviews met nieuwe Young on Board leden. Benieuwd naar onze andere nieuwe leden?

Wil je voortaan ons laatste nieuws en de aankomende (online) events ontvangen? Volg ons op Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse Board Update.

6 augustus 2020

Meer weten over

Neem contact op

Deel dit artikel

#slimgroengezond

Wil je meer van dit soort artikelen?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, X en schrijf je in voor onze Board Update.

Lees ook deze berichten