80 nieuwe studenten volgen New Creative Starters 2.0

Begin maart startten 80 nieuwe, creatieve studenten van verschillende Amsterdamse mbo-scholen met de tweede editie van het New Creative Starters traject. New Creative Starters biedt mbo studenten met een creatieve opleiding een ontwikkeltraject bestaand uit een aantal events en een ondersteunende digitale leeromgeving die de mbo’ers een groot interdisciplinair creatief netwerk biedt en voorbereidt op een carrière als zelfstandig ondernemer. De succesfactoren van New Creative Starters 1.0 zijn ook in het tweede traject aanwezig. De knelpunten zijn in kaart gebracht en aangepakt.

Kick-off event

Tijdens het kick-off event op 2 maart 2017 maakten de studenten kennis met hun interdisciplinaire stamgroep en peercoach. Een peercoach is een succesvolle, ondernemende oud-student. De stamgroepen volgden workshops over ondernemerschap en zijn direct aan de slag gegaan met de eerste challenge.

New Creative Starters 2.0

Tijdens de maandelijks meet-up in de vorm van een event begeleiden peercoaches de studenten bij het maken van hun eigen businessmodel. Vanuit de creatieve opleidingen van de verschillende, Amsterdamse mbo-scholen begeleiden docenten de studenten bij het maken van opdrachten in de speciaal voor New Creative Starters ontwikkelde online leeromgeving.

Inzichten New Creative Starters verspreiden

Projectleider Marieke Gervers presenteerde samen met peercoach Yahaira Gezius het New Creative Starters traject tijdens de docentendag van de btg ICT en Creatieve Industrie in Arnhem op 22 maart 2017. Zij deelden de inzichten en leermomenten uit het eerste traject met docenten en directies van andere mbo-scholen. De inzichten en leermomenten werden enthousiast ontvangen.

Afsluiting New Creative Starters 1.0

Op 15 juni 2017 sluiten de studenten van New Creative Starters 1.0 het traject af tijdens het symposium van het Practoraat Creatief Vakmanschap in broedplaats De School in Amsterdam. De digitale leeromgeving blijft na het traject en het afstuderen voor hen beschikbaar.

In gesprek met nieuwe partners

Het Practoraat Creatief Vakmanschap is momenteel in gesprek met nieuwe partners uit het werkveld om de digitale leeromgeving door te ontwikkelen. De ambitie is om de leeromgeving ook beschikbaar te stellen voor ondernemerschap in andere sectoren, zoals de zorg, hospitality, sport en techniek.

Lees meer over New Creative Starters.