THE ROAST: Mobiliteit

Samen met partner Royal Flora Holland pakte de Young on Board op 11 mei 2017 het thema ‘Mobiliteit‘ aan:

Amsterdam ambieert een emissievrij stedelijk vervoer in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in 2025. Enerzijds wil de MRA internationaal voorloper zijn op het gebied van slimme en schone stadslogistiek voor alle soorten verkeer – van goederen- en diensten- tot personenverkeer. Anderzijds wil de MRA een leidende rol spelen op het gebied van innovaties in het logistieke systeem en verbindingen met logistieke hubs buiten de stad, zodat de positie als logistieke hub van wereldformaat wordt versterkt.

Startups

De startups die deze keer ‘geroast’  werden:

 • Ring-Ring® is een platform waar (zorg)verzekeraars, werkgevers, steden en ondernemers fietsgebruik kunnen stimuleren door aan Fkm’s (fietskilometers) voordelen te koppelen.
 • Door de valet-parking app van WeParc hoort lang zoeken naar een (dure) parkeerplek tot het verleden, door optimaal gebruik te maken van leegstaande parkeergarages.
 • Met Felyx kan via een app op rit-basis een elektrische deelscooter gehuurd worden om in de grote stad snel van A naar B te komen.
 • Urbee wil de CO2–uitstoot in de stad reduceren door autoverkeer te vervangen door gebruik van de elektrische fiets in een netwerk van innovatieve elektrische deelfietsen met een slim slot en touch pad.
 • Parcls wil binnen 3 jaar het aantal verkeersbewegingen van bestelbusjes met minimaal 10% verminderen in de postcodes waar Parcls actief is, door gebruik te maken van cityhubs (Parcls pakketpunten).

Rol Board

De Roast is een initiatief van de  Young on Board.

Samenwerkingspartners

Neem contact op

 • Richard Hoving

  Richard Hoving

  Lead Mobiliteit

  Amsterdam Economic Board

Delen