THE ROAST: Mobiliteit

The ROAST is een initiatief waarbij startups de kans krijgen om met vlijmscherpe feedback van een gespecialiseerd publiek aan de slag te gaan. Hoe? De startups pitchen hun concept en eindigen met een vraag: waar kunnen ze nog hulp bij gebruiken? Het publiek van experts (jij?) geeft vervolgens vlijmscherpe feedback en bouwt daarna op naar een antwoord op die vraag.

Samen met partner Royal Flora Holland pakte de Young on Board op 11 mei 2017 het thema ‘Mobiliteit‘ aan:

Amsterdam ambieert een emissievrij stedelijk vervoer in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) in 2025. Enerzijds wil de MRA internationaal voorloper zijn op het gebied van slimme en schone stadslogistiek voor alle soorten verkeer – van goederen- en diensten- tot personenverkeer. Anderzijds wil de MRA een leidende rol spelen op het gebied van innovaties in het logistieke systeem en verbindingen met logistieke hubs buiten de stad, zodat de positie als logistieke hub van wereldformaat wordt versterkt.

Startups

De startups die deze keer ‘geroast’  werden:

  • Ring-Ring® is een platform waar (zorg)verzekeraars, werkgevers, steden en ondernemers fietsgebruik kunnen stimuleren door aan Fkm’s (fietskilometers) voordelen te koppelen.
  • Door de valet-parking app van WeParc hoort lang zoeken naar een (dure) parkeerplek tot het verleden, door optimaal gebruik te maken van leegstaande parkeergarages.
  • Met Felyx kan via een app op rit-basis een elektrische deelscooter gehuurd worden om in de grote stad snel van A naar B te komen.
  • Urbee wil de CO2–uitstoot in de stad reduceren door autoverkeer te vervangen door gebruik van de elektrische fiets in een netwerk van innovatieve elektrische deelfietsen met een slim slot en touch pad.
  • Parcls wil binnen 3 jaar het aantal verkeersbewegingen van bestelbusjes met minimaal 10% verminderen in de postcodes waar Parcls actief is, door gebruik te maken van cityhubs (Parcls pakketpunten).

Rol Board

De Roast is een initiatief van de  Young on Board.

#slimgroengezond

DE ROAST Mobiliteit draagt bij aan emissievrij stedelijk vervoer in 2025.