Campus Amsterdam

Campus Amsterdam positioneert de kennisregio Amsterdam als dé campus van Europa. De regio is uniek: zoveel kennis op zoveel verschillende gebieden en fysiek dicht bij huis. Campus Amsterdam brengt de kennis van wetenschappers, bewoners, bedrijven en de overheid samen. Door onderlinge en multidisciplinaire samenwerking kunnen zij grote, urgente uitdagingen oplossen.

Dat doet Campus Amsterdam door de regio Amsterdam op de kaart te zetten als internationaal toonaangevende kennisregio. Door kennis te delen over de wijze waarop diverse grote en kleine kennisgebieden zich effectief kunnen organiseren. En door onderlinge samenwerking tussen de diverse innovatiecommunity’s te stimuleren.

Het grote aantal en de diversiteit van innovatiedistricten in combinatie met het Amsterdamse bottom-up innovatie DNA maakt van Campus Amsterdam een unieke versneller van regionale innovatie. Het is een open netwerk van innovation districts, campussen, living en fieldlabs en innovation hubs, waaronder de 3D Makers Zone, AMC Campus, Amsterdam Life District, Amsterdam Science Park, B.Amsterdam, Waag, Pakhuis de Zwijger, Flevocampus, Green City AMS, Greenport Aalsmeer, Hilversum Mediacampus, Kenniskwartier Zuidas, Knowledge Mile, Marineterrein, Port of Amsterdam, Schiphol Area Development Company (SADC), Techport Campus en Universiteitskwartier.

Rol van de Board

De Amsterdam Economic Board is één van de initiatiefnemers van Campus Amsterdam. De Board zit in het kernteam van Campus Amsterdam en verbindt de initiatieven daar zo goed mogelijk aan de grootstedelijke uitdagingen in de metropoolregio Amsterdam. De Board is gevestigd op het Marineterrein, één van de innovatiedistricten van Campus Amsterdam.

Milestones 2019

In 2019 is het kennisnetwerk van Campus Amsterdam van start gegaan. Vragen uit de dagelijkse praktijk van campus managers vormen de basis voor onderzoek door experts. Hun bevindingen leiden direct tot versterking van de innovatiedistricten.

Meedoen?

Wil je kennismaken met Campus Amsterdam? Neem dan contact op met Annelies van der Stoep.

Meer lezen: www.campusamsterdam.org

Neem contact op

  • Marjan Schrama

    Relatiemanager

    Amsterdam Economic Board

Delen