Programma
Meer info

Hoe kan data ons helpen bij de grote maatschappelijke vraagstukken rondom leefbaarheid, mobiliteit en energie? Denk mee over een verantwoorde manier van datadelen om dat mogelijk te maken.

Programma

 • Inloop
 • Aan de hand van usecases praten we over datacommons. Daarnaast zijn er pitches over concrete projecten, waarbij datadelen een ‘hot topic’ is. In breakout-sessies gaan we dieper in op deze uitdagingen. Welke dilemma’s, barrières en ervaringen komen naar boven en hoe kunnen we die een stap verder helpen?
 • Netwerkmoment

Dit evenement vindt plaats bij Startup Village in Amsterdam. Toegang tot dit evenement is gratis. Registratie is verplicht.

Voor dit evenement zijn uitnodigingen verstuurd. Wil jij er ook bij zijn? Neem dan contact op met onze collega Marjolein Bot.

Achtergrondinformatie

Amsterdam Economic Board ontwikkelt een nieuw initiatief rond Verantwoorde Data met Datacommons. Wil je meer weten? Ben je benieuwd waarom en hoe we hieraan werken? Kom dan op 6 december naar de eerste community meeting.

Met data kunnen we slimmer omgaan met energie, een duurzame leefomgeving creëren en vroegtijdig ziektes opsporen. Tegenover de kansen die data bieden staan ook zorgen omtrent zeggenschap, eerlijke verdeling van lusten en lasten en veiligheid. Hoe balanceren we fundamentele rechten, het publieke belang en economische waarde van toegang tot en gebruik van data?

Met het nieuwe initiatief ‘Verantwoorde Data’ willen wij dit onderzoeken, samen met partners uit kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en overheden. Centraal daarbij staat het gebruik van datacommons: een model voor het delen van data gebaseerd op collectief beheer – dus niet door de markt of overheid – ten behoeve van het maatschappelijk belang. Datacommons zijn volgens ons essentieel voor het mogelijk maken van grote maatschappelijke transities.

Waar en wanneer?

Board event
Aanmelden

Neem contact op

 • Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

  Marjolein Bot

  Lead Energie & Digitaal

  Amsterdam Economic Board

 • Lia Hsu

  Strategisch Adviseur

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

 • 07

  dec

 • 08

  dec

 • 08

  dec

Bekijk alle events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.