Programma
Sprekers
Meer info

Het Life Sciences Café is terug! Georganiseerd door Amsterdam Economic Board, samen met EY. Thema van deze editie is de valorisatie van biotech-ideeën en technologie, ondernemerschap en biotech-innovatie ecosystemen en het opschalen van een life sciences startup tot scale-up.

Prof. Davide Iannuzzi, Chief Impact Officer van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam), praat je onder andere bij over het Biotech Booster programma dat onlangs een financiering van 250 miljoen euro uit het Groeifonds toegekend heeft gekregen.

Dit is een Engelstalig event.

Oscar Izeboud, CEO van Scenic Biotech in Amsterdam, vertelt over het groeipad van Scenic Biotech van spin-out en start-up company naar scale-up. Hoe de platform technologie tot nieuwe toepassingen in verschillende ziektes kan leiden en de financieringen en samenwerkingen die hier voor nodig zijn om het naar patienten te kunnen brengen.

Programma

Biotech Booster

Het biotechonderzoek in Nederland is van topklasse, maar de toepassingen blijven een beetje achter. Het programma Biotech Booster heeft een subsidie van 250 miljoen euro gekregen uit het Nationaal Groeifonds. Het doel van deze investering is dat onderzoek sneller, beter en vaker wordt omgezet in concrete producten – valorisatie dus. En dat zal een enorme impact hebben op onze samenleving.

Lees ook dit recente interview met Davide Iannuzzi over Biotech Booster.

Scenic Biotech

Scenic Biotech ontwikkelt een nieuw soort medicijnen op basis van beschermingsmechanismen die ‘geluksvogels’ vrijwaren van bepaalde genetische ziektes. In een interview met het Financieele Dagblad zegt Izeboud: “We bouwen voort op het verschijnsel van zogenoemde superhero’s. Dat zijn mensen die ziek zouden moeten worden omdat ze een genetisch defect hebben, maar gevrijwaard blijven van de ziekteverschijnselen. Dat is te danken aan beschermingsmechanismen en die proberen we om te zetten in efficiënte medicijnen.”

Lees het complete artikel in het FD (achter paywall).

Sprekers

Davide Iannuzzi

Chief Impact Officer VU

Oscar Izeboud | Amsterdam Economic Board

Oscar Izeboud

CEO Scenic Biotech

Achtergrondinformatie

De Amsterdam Economic Board organiseert samen met EY vier keer per jaar een Life Sciences Café. Naast de inspirerende presentaties en debatten dat elk Life Sciences Café biedt, is elk meetup een fantastische gelegenheid om kennis te maken met collega’s uit de life sciences-sector en met vertegenwoordigers van het bredere bedrijfsleven uit de Amsterdamse regio. Deze meet-ups zijn gericht op het samenbrengen van collega’s uit de life sciences-sector, bedrijfsleven, gezondheidsinnovators, onderzoekers en kennisinstellingen op het gebied van gezondheid en preventie. Ontworpen om kennis, nieuw onderzoek en innovatieve toepassingen te delen.

Heb je feedback of ideeën voor toekomstige edities van het Life Sciences Café? Neem dan contact op met Gerty Holla.

Waar en wanneer?

Board event
 • Amsterdam Economic Board & EY
 • 04/10/2022
 • 16:00 -

  19:00

 • Café Restaurant Polder 201, Science Park, Amsterdam
Aanmelden

Neem contact op

 • Gerty Holla

  Lead Gezondheid

  Amsterdam Economic Board

Deel dit artikel

Events

 • 04

  okt

 • 07

  okt

 • 11

  okt

Bekijk alle events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.