Meer info

Als je door de lens van brede welvaart naar de energievoorziening in de Metropool Amsterdam kijkt: hoe zou deze er dan uit komen te zien? En welke rol spelen energiecoöperaties hierin?

De term ‘brede welvaart’ verwijst naar een perspectief op welvaart waarin niet economische groei, maar welzijn centraal staat. We schetsen in dit programma allereerst hoe het ervoor staat met de energietransitie in de Amsterdamse regio. Daarna gaan we in gesprek over de democratisering van de energievoorziening in de regio. Energiecoöperaties zijn in het hele land te vinden: groepen bewoners en ondernemers die zelf hun duurzame energie opwekken en beheren onafhankelijk van een commerciële leverancier. Kunnen deze coöperaties de regio van duurzame energie voorzien en tegelijkertijd positieve sociale impact hebben?

Toegang tot dit evenement is gratis. Registratie is verplicht.

Achtergrondinformatie

Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan, waarin welzijn in plaats van economische groei centraal staat. Samen met Pakhuis de Zwijger organiseert Rabobank de programmareeks Brede Welvaart, waar we met bedrijven, overheid, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bewoners uit de Metropool Amsterdam onderzoeken hoe we dit gaan doen. Bekijk de programmareeks Brede Welvaart.

Waar en wanneer?

Partner event
Aanmelden

Neem contact op

 • Marjolein Bot | Amsterdam Economic Board

  Marjolein Bot

  Lead Energie & Digitaal

  Amsterdam Economic Board

 • Erik Lückers

  Communicatieadviseur / Persvoorlichter

  Amsterdam Economic Board / TechConnect

Deel dit artikel

Events

 • 07

  dec

 • 08

  dec

 • 08

  dec

Bekijk alle events

#slimgroengezond

Wil je direct horen over onze events?
Volg ons dagelijks op LinkedIn, Twitter en schrijf je in voor onze Board Update.